Mitä uutta?!

Katso vanhat uudistukset
[1999 - 2000] [2001 - 2002]


29.5.2005
Hitto, vuosi siitä taas kun viimeksi tänne on kajottu. Tässä voisi taas syyttää elämän kiireitä mutta eihän se kokonaan ole totta. Pääsi se kiinnostuskin vähän tässä hiipumaan mutta vanha filukonkari ei koskaan kuole, uinuu vain joskus. Nyt on taas filut heränneet SubTV:n puolella henkiin ja sitä myöten aloitan viikoittaisen jaksoseurannan. Toivottavasti olette vielä mukana :)


9.5.2004
Ahh...kesä. Aurinko on taas ruvennut paistamaan eikä neljän seinän sisällä möllöttely paljoa houkuttele. Niin tai näin töitä on kuitenkin tehtävä ja vähän koulujuttujakin pitäisi saada aikaan ja siihen kun lisätään vielä kesästäkin nauttiminen niin tämä sivuston päivittely voi jäädä hieman taka-alalle. Katsotaan mitä tuleman pitää mutta se tuskin tulee olemaan paljon. Yritän kuitenkin välillä vähän katsastella mitä X-Files rintamalla tapahtuu ja uutisoida niistä. Jos jotain suurempaa saan aikaiseksi niin sitten aurinko on pilvessä, töitä ei ole ja kouluhommat maistuvat puulle :)


9.3.2004
Linkkisivustoa on päivitetty. Minna muutti ja linkit muuttivat mukana :) Lisäksi pääsivulle on lisätty pieni varoituksen sana, että www.salaisetkansiot.net -osoite ei välttämättä toimi lähitulevaisuudessa.


9.1.2004
The Lone Gunmen -sarjan jakso-opas on ollut pitkään työn alla ja nyt työ on tehty. Kaikki puuttuneet jaksot on lisätty jakso-oppaaseen.


4.1.2004
Pitkästä aikaa jotain kunnon päivityksiä. X-Gooffeihin on lisätty kolmas tuotantokausi. Tästä eteenpäin rekisteröityjä gooffeja on vähemmän mutta tulen kyllä päivittämään kaikki kaudet. Aikanaan! Avaan jossain vaiheessa pienen postilaatikon johon kaikki jotka tietävät/löytävät jaksoista uusia mokia saavat niitä ilmoitella.


1.1.2004
Lone Gunmen pyörähti SubTV:n puolella tänään ruutuun ja sitä riittää aina maaliskuulle saakka. TLG-osastolla seurataan jaksojen etenemistä joten sieltä voi aina käydä kurkkaamassa mikä on seuraavan viikon tarina.


12.11.2003
The Lone Gunmen -sarjan jakso-opasta on pitkästä aikaa päivitetty. TLG-osasto on muutenkin ollut pitkän aikaa päivityksien osalta retuperällä mutta eipä kukaan ole viitsinyt edes huomauttaa asiasta. Se taitaa jo paljon kertoa kyseisen sarjan suosiosta. Mutta kun TLG-osasto on kerran tehty niin hoidettakoon se kunnialla loppuun. Jakso-oppaaseen päivitetyt jaksot ovat "Eine Kleine Frohike", "Like Water for Octane", "Three Men and a Smoking Diaper" ja "Madam, I'm Adam".


11.11.2003
VHS-kausibokseille on oma sivu Videot-osastolla. Se ei tuo oikeastaan mitään uutta kun DVD on nykyään in mutta kertoopahan ainakin sen, että tällaisiakin on vielä olemassa.


10.11.2003
Päivän sana on videopäivitys. Videot-osastolle on ulkoasupäivitysten lisäksi päivitetty myös muutamia Suomessa julkaisemattomia DVD/VHS-videoita.


6.11.2003
Vihdoin ja viimein tapahtuu se mitä olen jopa itse pariin otteeseen epäillyt kun mitään ei ole tuntunut saavan aikaiseksi."The Truth" -jakso on nyt jakso-oppaassa arvosteltuna. Arvostelun pääsee yksistään lukemaan myös pääsivulta. Vihdoin voin sanoa, että jakso-opas on Complete. Lukuunottamatta tietysti arvosteluja, joita ei puutu kuin loput.


3.11.2003
Jälleen hieman DVD vivahteista päivitystä. DVD kausisettien sivulle on lisätty uusi paikka mistä ostaa itselleen kiekkoja. Australialainen EzyDVD kauppaa melko edullisesti kausisettejä. Mukaan tulee postit ja mahdollisesti tullimaksut mutta silti se jää melkoisen edulliseksi ratkaisuksi.


31.10.2003
DVD-sivulle on tehty pieniä ulkoasupäivityksiä sekä listaan on lisätty 8. kauden DVD-boksi.


16.10.2003
Kysely vaihdettu pääsivulle. Tälläkertaa kysymys koskee uutta X-Files leffaa.


15.10.2003
Hyvää synkkää, pimeää ja masentavaa syksyä kaikille. On taas mennyt tovi viime päivityksestä. X-Filesin loppuminen aiheutti pienen taantumavaiheen ja sen myötä on taas tullut pidettyä vähän "lomaa" sivuston päivittelystäkin. Tulevaisuudessa päivitysvauhti voi muutenkin olla hitaampaa mutta edelleen ruodussa ollaan.

Henkilöhahmot ovat päivitetty ajantasalle.

+ Castle/Bryant/Johnsen-tekijäesittelyyn on lisätty pieni kuva kolmikosta.


4.7.2003
Pieni muistokirjoitus on paikallaan näin X-Filesin päättymisen kunniaksi. Se on lähinnä kertomus minusta ja siitä miten X-Filesin otti meikäläisen omakseen. Pääset lukemaan sen pääsivulta tai tästä.


30.6.2003
Tekijät päivitetty ajantasalle. Lisäksi muutama uusi nimi lisätty. Käsikirjoittajien joukkoon liittyi Jeffrey Bell ja Greg Walker sekä ohjaajiin Tony Wharmby ja Cliff Bole.


27.6.2003
Muutama jaksoarvostelu lisätty; "3" ja "Fresh Bones."

+ Uusi kysely lisätty pääsivulle.


25.6.2003
Viimeistä sitten viedään. Totuuden ja sarjan viimeinen osa nähdään ensi tiistaina. Jakso ei periaatteessa ole kaksiosainen, se vain esitetään maikkarilla sellaisena versiona. Näinollen myös sen arvostelu hoidetaan kokonaisuutena. Eli arvostelu-uurnat aukeavat vasta kun saaga saadaan päätökseen. Päätösjakson tiedot päivitetty pääsivulle.

+ Seuraava TLG-jakso syynissä.

+ X-Goofs -osastolle on lisätty toinen tuotantokausi.


23.6.2003
Jakso-opas on saatettu ajantasalle. Lisätyt jaksot ovat "William", "Release" ja "Sunshine Days." Parista viimeisestä puuttuu vielä arvostelu. "The Truth" -jakso lisätään oppaaseen kun molemmat osat ovat tulleet. Myös arvostelu toteutetaan kokonaisuutena.

Linkkiosastoa on hieman korjailtu mutta se tarvitsee vielä lisärukkausta. Eräs merkittävä osa linkkisivustosta on puuttunut ja se on linkki suomalaisen #thex-files IRC-kanavan kotisivulle. Vihdoin asia on korjattu. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)


18.6.2003
Nyt sitä sitten lähdetään viimeiselle suoralle. Ensiviikolla alkaa 'The Truth'-saagan ensimmäinen osa ja kyseinen jakso on huomioitu pääsivulla.

Sivustolle on tullut jälleen uusi osasto; X-Goofs. Siellä on listattuna jaksoissa esiintyviä goofeja eli virheitä, pikkumokia ja muita epäjohdonmukaisuuksia. Tällä hetkellä vain ensimmäisen tuotantokauden osalta mutta kyllä se siitä ajan kanssa paisuu. Käy tutustumassa.


16.6.2003
Pieniä muutoksia pääsivun vasemmassa linkkipalkissa. Pienten otsikkomuutosten lisäksi nyt Videot-osastolta löytyy sekä VHS että DVD-julkaisut. Niille ei ole enää kahta erillistä osastoa. Myös Näyttelijät-osasto on siirretty Tekijät-osaston yhteyteen.


10.6.2003
Jakso-oppaaseen on lisätty jaksot "Scary Monsters" ja "Jump the Shark". Myös kysely pääsivulla on vaihdettu.


6.6.2003
Jakson "William" arvostelu lisätty pääsivulle. Myös seuraavan viikon jakson tiedot nähtävillä. TLG-osastolle on päivitetty seuraavan maanantain jakso.


30.5.2003
Jaksot "Audrey Pauley," "Underneath" ja "Improbable" on lisätty jakso-oppaaseen. Olen myös aloittanut TLG-osastolla Gunmeneiden jaksojen seurannan. Siellä voi käydä tutustumassa aina seuraavan viikon jaksoon. Yritän myös tässä samalla päivittää jakso-oppaan mutta tiedossa on paljon paljon lyhyemmät synopsikset kuin mitä filuoppaassa on totuttu näkemään.

Seuraavan viikon jakso päivitetty pääsivulle.

+ Jakson "Jump the Shark" arvostelu luettavissa.


14.5.2003
Pääsivulle on päivitetty seuraavan viikon jakso. Lisäksi henkilögalleria on kasvanut yhdellä tulokkaalla; Agentti Leyla Harrison.


8.5.2003
DVD-osastolle on päivitetty 7. kauden DVD boxi.


6.5.2003
Tietoa sarjasta -sivua on hieman ehostettu tottelemaan sivuston yleistä ulkoasua. Se oli jotenkin vain jäänyt wanhan sivuston muottiin. Myös sisääntuloaulaa on hieman muutettu selkeämmäksi ja raskautta vähennetty. Pääsivulle on päivitetty uusi kysely. Samasta kyselylaatikosta pääsee käsiksi myös viimekyselyn tuloksiin.


5.5.2003
Pari merkittävää päivitystä. Uutisikkuna seuraa niitä pieniä ja harvoja tapahtumia, jotka X-Files rintamalla vielä tapahtuu kotimaassa ja Atlantin tuollapuolen. Tai ainakin seuraa silloin kun meikäläinen jaksaa seurata tapahtumia. Uutisikkunaan pääsee kätevästi käsiksi pääsivulta.

Uudelle tulevalle X-Files pelille on avattu oma osio Interactive-osastolla. Kannatta käydä vilasemassa. Asiasta on myös juttua uutisikkunassa.

Pienempänä päivitysbonuksena Henkilöhahmot ja Tekijät ovat saatettu ajan tasalle. Myös hieman virheitä on korjailtu.


3.5.2003
Taas ollaan oltu hieman jäljessä jaksopäivityksissä mutta kirimistä on tapahtunut. Jaksot Hellbound, Provenance ja Providence on päivitetty jakso-oppaaseen. Kaikista löytyy arvostelut paitsi Providencesta. Sekin tulee kyllä tuota pikaa.


29.4.2003
Jaksoarvostelut on taas vaihteeksi päivitetty. Kiitoksia kaikille arvostelijoille. Nykyään arvosteluja tulee hieman laimeasti mutta ymmärtäähän sen kun koko sarjakin on alasajossa. Yrittäkää nyt kuitenkin aina välillä kirjoittaa rivi jos toinenkin äskettäin katsomastanne jaksosta niin saadaan arvostelutietokantaa laajemmaksi. Myös TOP-listat on päivitetty.

Ääripäiden arvosanoja (Huippu&Sontaa) tulee toisinaan ilman minkäänlaista perustelua, joten lienee asiallista määrätä pieni sääntö. Tästä lähtien viiden tähden arvosanaan ja vastaavasta sontamerkintään vaaditaan edes jonkinlainen perustelun yritys. Muutoin arvosanaa ei oteta huomioon.

Lisäksi pääsivulle on päivitetty seuraavan viikon jakso.


28.4.2003
Kaksi tietovisaa on lopetettu. Hautaan siirtyivät Photo File ja X-Files Psycho. Tähän mennessä tulleet vastaukset tarkistettiin ja lisättiin tarvittaessa Best of X -listaan. Itse Best of X -listakin siirtyi ajasta ikuisuuteen ja tulokset siirrettiin lopetettujen quizzien omille sivuilleen jossa ne pölyyntyvät historiaan. Quizziosasto hieman autioitui mutta sinne tulee kyllä vielä jotakin uutta tässä lähiaikoina. Ehkä jo tällä viikolla. Molempien tietokisojen ratkaisut voit nyt käydä katsomassa quizzisivulla. Kiitos sadoista osanotoista!


27.4.2003
Pientä päivittelyä siellä täällä. Jaksoarvosteluosastoa on hieman kehitetty ja nyt sieltä pääsee suoraan käsiksi jakso-oppaaseen.


24.4.2003
Quizletti on taas mukana kyselemässä pääsivulla kaikenlaisia kiperiä ja hölmöjä kysymyksiä. Nyt nimi on vain vaihtunut quizletista kyselyksi ja palveluntarjoaja on suomalainen kysely.tiedot.net. Ensimmäinen kysymys on O.J.:n ehdottama ja täysin nykytilanteeseen sopiva: Pitäisikö Williamilta ottaa nirri? Kaikki mukaan antamaan mielipide.

Lisäksi pääsivulle on päivitetty seuraavan viikon jakso.

Pokkarisivulle on tehty korjaus kun Whirwind kirjan logossa luki Wihrlwind. Ja vielä hemmetin isolla. On siinäkin meikäläisellä kävijäporukka. Tuollainen kilometrin päähän näkyvä kammottava virhe ettekä te sano mitään ;) Siellä tietysti joku naureskeli jo ladon takana, että kyllä se Xari on HÖLMÖ ;) No minä yritän hyvät ihmiset, luoja tietää että minä YRITÄN ;)


17.4.2003
Seuraavan viikon jakso päivitetty pääsivulle. Jakso-oppaaseen lisätty jaksot Trust No 1 ja John Doe. Arvostelu jaksosta Provenance tulee tässä pääsiäisen alla.


10.4.2003
Seuraavan viikon jakso päivitetty pääsivulle. Tiedoksi nyt näin yleisesti, että tuossa pääsivulla on viimejakson kohdalla linkki "Arvostelu by Xari", josta voi lukea minun arvioni jaksosta. Kyseinen arvostelu päätyy sitten myöhemmin jakso-oppaaseen. Arvostelu tulee n. pari päivää sen jälkeen kun jakso tulee tuutista ulos. Jos aika ei kirjoitteluun riitä niin sitten arvostelu tulee vasta jakso-oppaaseen.


3.4.2003
Pääsivulle päivitetty seuraava jakso sekä viimejakson arvostelu. Yleistä tietoa X-Filesista -sivulle päivitin tietoa 9. kaudesta. Myös Lord of the Flies on lisätty jakso-oppaaseen. DVD-osastolle on päivitetty uudet linkit, joista kausiboxeja voi ostaa.

Aprillipäivän kujeilut saivat mukavasti positiivista palautetta, että taisitte pitää pienestä narutuksesta. Vaikka eipä kukaan tainut retkuun mennä mutta pääasia että jotain pientä ällistymistä saatiin aikaiseksi. Jos nyt sattui niin, että missasit aprillipilan niin tästä pääset katsomaan kenen kanssa 1.4.2003 Restricted Access sivusto oli tehnyt sopimuksen.


27.3.2003
Daemonicus ja 4-D on lisätty jakso-oppaaseen. Jälkimmäisestä puuttuu vielä arvostelu mutta tulee kyllä aikanaan. Seuraavan viikon jakso päivitetty pääsivulle.


10.3.2003
Kirjallisuusosastoa on jälleen peukaloitu. Uusia kirjoja on lisätty jopa neljä kappaletta. Yleisiin X-Files kirjoihin on lisätty Goldmanin teokset Book of the Unexplained Volume 1 ja Volume 2. Jakso-oppaisiin on lisätty X-Treme Possibilities ja samasta kirjasta uusi editio.


6.3.2003
Salaliittokirja on ollut jonkun aikaa melko alastoman näköinen kiitos Freebokin maksullistuneen järjestelmän mutta nyt asia on korjattu niin hyvin kuin ilmaisjärjestelmä suinkin antoi mahdollisuuden.

Ja sitten muihin päivityksiin. Kirjallisuusosastoa on päivitelty sieltä täältä kuvien ja värien osalta. Karkkipakettimainen tunnelma on sitä myöten kitketty.


5.3.2003
Jakso-oppaaseen on päivitetty jaksot "NIHT" ja "NIHT2". Arvostelut myös mukana. Pääsivulle ensiviikon jakso päivitetty.


2.3.2003
Henkilöhahmo-osastoa on jälleen roplattu. Syndikaatti ja Gunmenit ovat saaneet oman pienen esittelysivunsa. Lisäksi uusina tulokkaina ovat Robert Modell, Clyde Bruckman sekä lyhytaikainen neljäs Gunmen-jäsen Kenneth "Thinker" Soona.


26.2.2003
Henkilöhahmopäivitys on päivän sana. Uudet tulokkaat ovat agentti Jack Willis, Isä McCue, Scott Ostelhoff ja Scullyn pikkuvauva William.


23.2.2003
Jakso-oppaaseen on nyt päivitetty myös spesiaalijaksot "The Secrets of The X-Files", "More Secrets of The X-Files" sekä "Inside The X-Files".


20.2.2003
Henkilöhahmotiedot on päivitetty ja mukaan on lisätty muutama uusi henkilö; Knowle Rohrer, agentti Gene Crane, agentti Monica Reyes ja apulaisjohtaja Brad Follmer. Myös tekijöitä on päivitetty. Uutena alkutunnuksen suunnittelutiimi Castle/Bryant/Johnsen.


19.2.2003
Omat arvostelut lisätty jaksoihin Essence, Existence ja Badlaa.


18.2.2003
Essence ja Existence on lisätty jakso-oppaaseen. The X-Files Movie -osastolle on lisätty multimediaosio. Sieltä löytyy muutama promojuliste sekä trailereita.


15.2.2003
Kuudennen kauden lähes joka jaksoon on lisätty Behind the Scenes -tietoja.


14.2.2003
Jakso-oppaaseen on tullut paljon lisää materiaalia. Nyt jokaisesta jaksosta löytyy kuvia ja transkripti. Osa trailereista on uudistettu ja kaikki on nyt linkitetty jakso-oppaaseen. Episodikuvat löytyvät helposti myös KuvaKammiosta.


3.2.2003
Jakso "Alone" on lisätty jakso-oppaaseen.


30.1.2003
Jälleen tekijäpäivitys X-Files Tekijät -osastoon. Seuraavan viikon jakso päivitetty pääsivulle.


28.1.2003
Jakso "Vienen" on lisätty jakso-oppaaseen.


27.1.2003
Lisää tekijöitä päivitetty X-Files Tekijät -osastoon.


26.1.2003
Jakso "Empedocles" on lisätty jakso-oppaaseen.


24.1.2003
Sivusto on saanut uuden osion ja se esittelee X-Filesin tekijätiimiä. Syynissä on käsikirjoittajia, ohjaajia ja muita asiaan kuuluvia henkilöitä.


20.1.2003
Three Words -jakso on päivitetty jakso-oppaaseen. Myös 9. kauden jaksolistaus on päivitetty ajan tasalle.


6.1.2003
Vuosi on jälleen vaihtunut ja hyvää uutta vuotta kaikille. Loppiainenkin pasahti tässä ohitse ja se vissiin meinaa sitä, että joulukuusestakin pitäisi kohta luopua. Päivittely on taas hieman hiipunut mutta eiköhän se tässä vähän vetreydy kun saadaan taas uuden XFilut ruutuun. Ajankohta säilyy toistaiseksi myöhäisessä tiistai-illassa Dark Angelin jälkeen mutta nousee kyllä myöhemmin takaisin omalle vakiintuneelle paikalleen puoli yhdentoista kieppeille. Vaikka useimpien mielestä XFilut eivät tästä mene kuin jyrkästi alaspäin laadussa niin yritetään kunnialla saattaa sarja loppuun keskustelemalla jaksoista keskustelualueella ja arvostelemalla arvostelusivuilla.


Katso vanhat uudistukset
[1999 - 2000] [2001 - 2002]