http://gamma.nic.fi/~wirmaila/
TAKAISIN ARTIKKELILUETTELOON

VIRMAILAN UUTISET

WIRMAILAN RUSTHOLLIN SUKUYHDISTYKSEN JÄSENLEHTI

Numero 14 
Toimittaja Kalevi Vuorela
Heinäkuu 1995
15-vuotissukujuhla

Padasjoella 6-7.8.1994

 Huomattava määrä suvun jäseniä kokoontui Padasjoelle 6-7.8.1994 viettämään yhdistyksen 15-vuotisjuhlaa. Olihan yhdistyksemme luopunut lapsenkengistä ja saavuttanut murrosiän. 

Juhla alkoi laivamatkalla lauantaina 6.8. Perinteiseen tapaan purjehdittiin Kelventeen ja Virmailan ympäri. Tehilaiva oli täpötäynnä pirteitä matkalaisia, joille Kalevi Nurminen selosti paitsi maisemia myös seudun historiaa ja nykyhetkeä. Matkan varrella nautittiin makoisa ateria. Iltapäivällä ohjelmassa oli tutustumiskierros Padasjoen kirkonkylään ja Nyystölän museoon. Sen jälkeen nuorilla ja vanhoilla oli tilaisuus pyörähdellä tanssin tahdissa laivarannan retkeilymajalla. 

Sunnuntaiaamun jumalanpalvelukseen osallistui runsaasti juhlavieraita. Pastori Pekka Särkiö mainitsi saarnassaan, että perheraamattu entisaikaan kulki perintönä isoisältä pojanpojalle. Isännät lukivat kotihartauksissa Bibliaa ääneen perheensä rakennukseksi. Puhuja jatkoi:

”Arvelen, että osittain kiinnostus menneeseen johtuu nykyhetken vaikeuksista talouselämässä ja ympäristökysymyksissä.
Viisautta etsitään menneiltä polvilta, jotka ovat selvittäneet tiensä ja rakentaneet maata tuleville polville yhä paremmaksi asua.
Nyt näyttää kuitenkin siltä, että teollisen kehityksen eräs linja on kuljettu loppuun. 
Se maailma, jonka välitämme seuraavalle polvelle, ei välttämättä olekaan parempi kuin se, johon synnyimme. 
Seuraaville polville on jäämässä tämän sukupolven jäljiltä paljon korjattavaa ja valtavia ongelmia ratkottaviksi. 
Syynä on lyhytnäköinen oman edun tai mielihyvän tavoittelu seurauksista välittämättä.” 

Jumalanpalveluksen jälkeen laskettiin yhdistyksen seppeleet sankarihaudoille sekä kirkon alle haudattujen vainajien muistomerkille. 

Lounaan jälkeen alkoi pääjuhla Padasjoen peruskoulun ala-asteen ajanmukaisissa tiloissa. Padasjoen pelimannit antoivat pontta ja vauhtia juhlaväelle. Pastori ja rouva Särkiö lauloivat Palmgrenin ja Merikannon sävellyksiä. Padasjoen seurakunnan tervehdyksen toi kirkkoherra Pekka Vuornos. Eira Häkkä Maakeskestä esitti mieliin painuvan ja ajatuksia herättävän runon nimeltä ”Runo esiäideistä”. Nuori taituri Anna Maria Virtanen Arrakoskelta soitti pianoa. Puheen piti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kalevi Nurminen. (Puhe on julkaistu toisaalla lehdessämme.) Väliajalla saimme tutustua Pentti Vuorisen kokoamaan hienoon valokuvanäyttelyyn. Ohjelma jatkui Katja Salomaan pianonsoitolla. Padasjoen, Kuhmoisten ja Asikkalan kansallispukujen esittely oli juhlan kohokohtia. Lopuksi Yrjö Virmalainen toi tervehdyksen Karstulan sukuhaaralta. Mainittakoon, että myös Sompin suvun jäseniä Karstulasta oli ensi kertaa päässyt saapumaan juhlaan. Tälläkin kertaa jaettiin lähinnä vertauskuvallisia sukututkimusstipendejä sukumme ahkerille tutkijoille.Seppo Unnaslahti sai 1000 mk sekä Pirkko Taipale ja Jorma Laine kumpikin 500 mk. 

Vuosikokouksessa1994 
sukuneuvostoon valittiin kolme uutta jäsentä: 
pankinjohtaja Heikki Jaakkola Padasjoelta, 
padasjokelaisten sukujen tutkija Toivo Jalli Maakeskestä ja 
Kainiemen suvun tutkija Kalevi Juvonen Turusta. 
Tutkimusta varten tarvittavien virkatodistusten hankkimiseen varattiin 5000 mk. 
Vuonna 1993 oli jäsenmaksuja saatu 27700 mk sekä tuloja viireistä, koruista ja kaseteista 3200 mk.
Jäsenlehden painatuskustannukset olivat 13100 mk, postikulut 3000 mk, stipendit 2100 mk, 
Sukuseurojen Keskusliiton jäsenmaksut 3200 mk sekä onnittelut, adressit ja kokouskulut n.3000 mk. 
Tilikauden voitto oli 6700 mk. Vuoden 1993 lopulla käyttötilin saldo oli 32100 mk; verollisella tilillä oli 36900 mk. 

TAKAISIN ALKUUN