http://gamma.nic.fi/~wirmaila/
TAKAISIN ARTIKKELILUETTELOON

VIRMAILAN UUTISET

WIRMAILAN RUSTHOLLIN SUKUYHDISTYKSEN JÄSENLEHTI

Numero 13 
Toimittaja Kalevi Vuorela
Heinäkuu 1994

Vuosijuhla ja -kokous

Padasjoen seurakuntakeskuksessa 1.8.1993 


Kokoussali täyttyi tälläkin kertaa ääriään myöten; kellarista oli etsittävä lisätuoleja, joita sijoitettiin eteiseen ja käytäville. Aluksi nautittiin maittava lounas, jonka aikana jo ehdittiin tavata tuttavia ja kuulla kuulumisia. 

Ohjelma alkoi Padasjoen pelimannien musiikilla. Esittelyn aikana ilmeni, että vieraita oli saapunut kovin eri tahoilta, mm. Saksasta ja Italiasta. Myös yhdistyksen uskollinen kantajoukko oli jälleen paikalla. Pienikokoinen mutta etevä pianotaituri Anna-Maria Virtanen Padasjoelta tempaisi heti yleisön mukaansa. Tämän jälkeen saimme kuulla tunnetun viuluveteraanimme Eino Niemisen nostalgisia sävelmiä. Paikkarin/Laineen perhe esitti tälläkin kertaa suosittuja laulelmia. Padasjokelaiset lausuntataiteilijat Seija Helminen ja Ritva Juhola ilahduttivat juhlavieraita kauniilla ja hupaisilla runoilla. 

Puheen piti dipl.insinööri Leo Suomaa, syntyisin Maakeskestä. Hän on paljon muun ohella innokas sukututkija, joka on selvittänyt tutkijatovereidensa kanssa mo’nia maakeskeläisiä ja virmailalaisiakin sukuja, kuten Syrjäntaan Heikkilän ja Suotajärven Wirmanien vaiheita. Hän itsekin kuuluu usean ei sukuhaaran kautta yhdistyksemme kantaisän jälkeläisiin. Hänen erittäin ajankohtainen puheensa, joka käsitteli Suomen suhteita Eurooppaan, on luettavissa toisaalla lehdessämme. 

Väliajalla vaihdettiin kuulumisia läheisten ja kaukaisten sukulaisten kanssa, käytiin jäähyllä pihamaalla sekä ostettiin viirejä, kirjoja, rintamerkkejä ja musiikkikasetteja. Sirkku Kainiemen Virmaila-aiheiset T-paidat olivat ensi kertaa tarjolla ja tekivät hyvin kauppansa. Eteisessä oli nähtävillä Pentti Vuorisen kokoama valokuvanäyttely, johon lyhyestä varoitusajasta huolimatta oli jo saatu melkoinen määrä vanhoja ja uudempia valokuvia eri sukutaloista. Seuraavassa vuosijuhlassa näyttelyä on tarkoitus laajentaa; silloin juhlapaikalla on myös runsaasti näyttelytilaa käytettävissä. 

Kahvitauon jälkeen pelimannit esittivät mrn. Venemiehen valssin. Katja Salomaa Nuoramoisista soitti pianolla Sinistä ja valkoista sekä Saunavihdat. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kalevi Nurminen toi Padasjoen kunnan tervehdyksen ja luovutti yhdistykselle Virmailan historiaa koskevaa aineistoa. Olemme aina pitäneet tärkeinä lämpimiä suhteita kuntaan ja myös Padasjoki-seuraan ja haluamme vaalia niitä jatkossakin. Kalevi Nurminen on monin eri tavoin ansioitunut yhteydenpitäjänä yhdistyksemme ja Padasjoen kunnan välillä. 

Vuosijuhlassaan yhdistyksemme myönsi kolme 700 markan stipendiä tai tunnustuspalkintoa viime vuosina kunnostautuneille suvun ja kotiseudun historian tutkijoille. Stipendin vastaanottajat saivat myös yhdistyksen hopeisen ansiomerkin. 

Ensimmäisen stipendin sai Martti Ruokola erinomaisesta sukukirjastaan ”Pukaran suku”, joka ilmestyi keväällä 1993. Tarkkojen ja täsmällisten henkilötietojen lisäksi, jotka ulottuvat kirjan julkaisemisvuoteen asti, teos sisältää ainutlaatuisia valokuvia sekä kirjoittajan omia kertomuksia ja mietteitä suvun esi-isien ja -äitien elämästä. Kyseessä on aivan uudentyyppinen, lukijaystävällinen sdkukirja ja samalla tienviitta ja haaste niille, jotka suunnittelevat vastaavia julkaisuja. 

Toinen tunnustuspalkinto lankesi yhdistyksen ahkeralle sihteerille Pentti Vuoriselle. Siten yhdistys halusi osoittaa arvostavansa hänen suurisuuntaista tutkimusja kirjoitustyötänsä Auttoisten kylää käsittelevien kirjojen laatijana. Viimeksi ilmestynyt teos ”Auttoinen elää” sisältää paljon tietoja myös yhdistyksemme kantaisän jälkeläisistä ja heidän toiminnastaan. 

Kolmas tunnustuspalkinto myönnettiin Kalevi Juvoselle kiitokseksi siitä työstä, jota hän on useiden vuosien aikana tehnyt Kainiemen suvun tutkimuksen hyväksi. Tutkija on onnistunut kokoamaan sukuhaaransa yhtenäiseksi ryhmäksi, jolla on spontaania innostusta sukuyhteisöä kohtaan. Haluamme arvostaa hänen kaltaisiaan kokoavia persoonallisuuksia. 

Vuosikokouksessa1993
sukuneuvoston
puheenjohtajaksi valittiin Kalevi Vuorela
sihteereiksi Marja-Liisa Sipura ja Pentti Vuorinen
sekä jäseniksi 
Sirkka Auvinen
Kaarina Hännikäinen
VesaMatti Kääpä
Jorma Laine
Vuokko Lindroos, 
Simo Mäkelä, 
Hannu Mäkipeska, 
Martti Ruokola, 
Erkki Sipura, 
Martti Suntela, 
Terttu Suomela, 
Heikki Tapanila, 
Jorma Tyllilä, 
Seppo Unnaslahti ja 
Hannele Wirilander.


Kokouksessa ehdotettiin, että sukuneuvoston jäsenet tulevaisuudessa valittaisiin esimerkiksi kolmeksi vuodeksi kerrallaan. 
Nykyisen sukuneuvoston tehtäväksi tuli pohtia valitsemistapaa ja esittää siitä oma ehdotuksensa seuraavassa vuosikokouksessa. 
Jäsenmaksuja kertyi vuonna 1992 yhteensä 22700 mk sekä myyntituloja viireistä, koruista ja kaseteista 6500 mk. 
Lisäksi saatiin mm. korkotuloja. Menojen puolella Virmailan Uutisten julkaiseminen ja postimaksut veivät n. 11000 mk. 
Stipendit, ansiomerkit ja kokouskulut nousivat 6000 markkaan sekä Sukuyhteisöjen Keskusliiton jäsenmaksut 7150 markkaan. 
Tilikauden voitto oli yli 7000 mk. Vuoden 1992 tilit hyväksyttiin, ja asianosaisille myönnettiin vastuuvapaus. 
Tilintarkastajat T.J. Seppälä ja Anja Hakala valittiin uudelleen. 

 

TAKAISIN ALKUUN