http://gamma.nic.fi/~wirmaila/
TAKAISIN KANSILEHTIIN
VIRMAILAN UUTISET

WIRMAILAN RUSTHOLLIN SUKUYHDISTYKSEN JÄSENLEHTI
Toimittaja Kalevi Vuorela

 
VIRMAILAN UUTISET

Numero 25 Heinäkuu 2006


suurenna

Sukuneuvoston hyväksymä 
Pekka Särkiön laatima, 
Harri Rantasen piirtämä
Wirmailan Rusthollin Suvun
sukuvaakuna. 
 

" Punaisella kentällä
alinen, aaltokoroinen hopeavarras
sen yllä kultainen kolmisoutu
ja ylinnä paaluttain 
kolme kultaista tähkää "

Sukuvaakuna otetaan käyttöön 
vuoden 2007 alussa.
 

SUKUVAAKUNASukuneuvoston kokous 22.1.2006:

Vaakunatoimikunta, jonka puheenjohtaja on Hannu Särkiö ja jäseniä ovat Inkeri Haarla-Kettunen, Marja Soikkeli ja Pekka Särkiö, esitti Pekka Särkiön laatiman luonnoksen sukuvaakunaksi. Vaakunan aiheita ovat soutuvene ja viljan tähkät; aiheet liittyvät vesitse liikkumiseen Päijänteellä, suvun kotijärvellä, ja suvun maanviljelyshistoriaan. Luonnoksen oli piirtänyt puhtaaksi heraldikko Harri Rantanen, ja toimikunta esitti yksimielisenä vaakunan hyväksymistä. 

Vaakunan selitys kuuluu: "Punaisella kentällä alinen, aaltokoroinen hopeavarras, sen yllä kultainen kolmisoutu ja ylinnä paaluttain kolme kultaista tähkää". Veneen alla oleva hopeavarras kuvaa Padasjokea. Toimikunta antaa ohjeet vaakunan käytöstä. Sukuneuvosto keskusteli vilkkaasti vaakunasta ja päätti yksimielisesti hyväksyä sen.


Sukuneuvoston kokous 11.6.2006:

Kokouksessa tehtiin mm. suvun vaakunan lopullinen hyväksymispäätös. Vaakuna otetaan käyttöön vuoden 2007 alussa. Sukuneuvostolla on sitten oikeus valvoa ja säädellä vaakunan käyttöä; sitä ei sovi käyttää esim. taloudellisiin tai poliittisiin tarkoituksiin, ei siis tuotemerkkinä tai vaalimainoksena. Ei kuitenkaan laadita yksityiskohtaista käyttöohjetta vaan luotetaan suvun jäsenten hyvään makuun. Aikaisemmin suunniteltuja tankoviirejä voi myös edelleen käyttää.

TAKAISIN ALKUUN