Vangora - kotisivulle Vangora - Turkkilaisten kissojen yhdistys
In English Mitä uutta Vangora-yhdistys Toimihenkilöt Säännöt Toimintasuunnitelma Kuinka liittyä Vangoran jäseneksi Rodut Turkkilainen angora Turkkilainen van Kasvattajia Siitosuroksia Tilastotietoa Lista kissoista Kuvia kissoista Pentukoppa Näyttelytuloksia Jäsenten kotisivuja Postia / palautetta meille

Etusivu /

VANGORA r.y.

viiva.jpg (1012 bytes)viiva.jpg (1012 bytes)

 

Turkkilaisten kissojen rotuyhdistys aloitti toimintansa 3.6.1989. Vuoden lopussa jäseniä oli 20. Yhdistys rekisteröitiin nimellä VAN-seura r.y. ja se perustettiin alkujaan pelkästään Turkkilaisten VAN-kissojen rotuyhdistykseksi, koska Turkkilaisia Angoroita ei maassamme vielä silloin ollut.
Vähitellen maahamme tuotiin myös Turkkilaisia Angoroita. Koska kumpienkin Turkkilaisten kissojen omistajista tuntui luontevalta, että näitä kahta, samalta seudulta lähtöisin olevaa rotua, edustaisi sama yhdistys, päätettiin 1992 seuran nimi ja säännöt uudistaa kummankin rodun kattaviksi. Uudeksi nimeksi valittiin VANGORA r.y.

Yhdistys pyrkii edistämään turkkilaisten kissojen rodullista tuntemusta ja ylläpitämään suunnitelmallista kasvatustyötä rotujen tason ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.
Yhdistys pyrkii myös toimimaan yhdyslenkkinä samoista kissaroduista kiinnostuneiden kesken ja täten toivottaa kaikki Turkkilaisten kissojen omistajat tai muuten niistä kiinnostuneet tervetulleiksi yhdistykseen!

Tavoitteidensa saavuttamiseksi yhdistys julkaisee vähintään kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Vangora-lehteä sekä tarvittaessa jäsentiedotteita ajankohtaisten asioiden tiedottamista varten, pitää esittelypöytää kissanäyttelyissä, jakaa rotuesitteitä ja kertoo kiinnostuneille rodusta, yhtenä keinona myös nämä yhdistyksen www-sivut. Toki voit aina kääntyä myös yhdistyksemme toimihenkilöiden puoleen, yhteystiedot löydät Toimihenkilöt-sivulta.  

Tällä hetkellä Vangora-yhdistyksessä on 80 jäsentä. Suurin osa jäsenistämme on Suomesta, lisäksi muutama jäsen Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Lisätietoja yhdistyksestämme:
Toimihenkilöt - Säännöt - Toimintasuunnitelma - Liittyminen

 

KotisivulleSivun alkuun

Mitä uutta? - Vangora ry - Rodut - Kuvia -
Pentukoppa - Tuloksia - Jäsenten sivuja 

Postia meille

In English - Palaa alkuun