Vangora - kotisivulle Vangora - Turkkilaisten kissojen yhdistys
In English Mitä uutta Vangora-yhdistys Toimihenkilöt Säännöt Toimintasuunnitelma Kuinka liittyä Vangoran jäseneksi Rodut Turkkilainen angora Turkkilainen van Kasvattajia Siitosuroksia Tilastotietoa Lista kissoista Kuvia kissoista Pentukoppa Näyttelytuloksia Jäsenten kotisivuja Postia / palautetta meille

Etusivu /

Rodut

viiva.jpg (1012 bytes)viiva.jpg (1012 bytes)

 

Turkkilainen angora ja Turkkilainen van ovat molemmat nimensä mukaisesti kotoisin Turkista, Angora Turkin nykyisen pääkaupungin Ankaran seuduilta (joka aiemmin tunnettiin nimellä Angora) ja Van puolestaan Van-järven seuduilta.

Ne ovat erittäin seurallisia ja leikkisiä, älykkäitä ja kekseliäitä kissoja, joten niiden kanssa ei aika tule pitkäksi. Mutta mikä parasta, ne ovat myös hyvin helppohoitoisia. Niiden turkki ei helposti takkuunnu, koska niillä ei yleensä ole villavaa aluskarvaa.  

Lähinnä turkkilaiset kissat eroavat rakenteeltaan ja väritykseltään: angora on siro kissa, van puolestaan melko vankkarakenteinen. Väritykseltään vanin tunnistaa helposti: se on muuten valkoinen, mutta korvien takana on värilliset täplät, myös häntä on samaa väriä. Vanin silmien väri noudattaa valkoisten kissojen silmien väritystä: ne ovat joko siniset, keltaiset tai ns. erivärisilmäiset, jolloin toinen silmä on keltainen ja toinen silmä sininen.

Angoralla puolestaan kaikki luonnolliset värit ovat hyväksyttyjä joko ilman valkoista tai valkolaikullisena, lukuunottamatta ns. burmavärejä (eli esim. suklaa, kaneli, lila jne. eivät ole hyväksyttyjä) tai naamioväritystä. Angoran alkuperäisenä värinä pidetään kuitenkin valkoista.

Tarkemmin näiden kissarotujen historiasta, luonteesta ja ulkoasusta rotujen omilla sivuilla: Turkkilainen angora ja Turkkilainen van.

Kuvat kertovat kuitenkin enemmän kuin tuhat sanaa niiden ulkoasusta.

Lisäksi tietoa kasvattajista, siitosuroksista ja tilastotietoa mm. niiden rekisteröintimääristä Suomessa.

 

Back.gif (1697 bytes)Sivun alkuun

Mitä uutta? - Vangora ry - Rodut - Kuvia -
Pentukoppa - Tuloksia - Jäsenten sivuja 

Postia meille

In English - Palaa alkuun