Luettelen alla aihealueittain tekemäni aihepiirit. Paluulinkkeinä tähän aihepiiriin on tämä valikko ja sivun yläreunassa oleva linkki Aihepiiriluettelo.
|
![]() | Aihepiiriluettelo > CSS-oppaan etusivu > Oppaan lisäsivut > S Millaista terminologiaa olen käyttänyt > XSL-termien suomennosehdotuksia (jakso 7/7) |
---|
funktiokutsut, jolla alikäsitteinä mm.
?
?
?
datamalli
dokumenttityylin semantiikka ja spesifikaatiokieli; kyseessä on CSS:n ohella toinen kieli, josta XSL polveutuu; kieli perustuu dokumentin hierarkkisiin rakenteisiin
nimiavaruus
solmu(EuroWord). Eri asioilla on omia solmuja, esim.
solmuryhmät
prosessointiohjeiden solmut
siirtokieli
laajennettava tyylisivukieli. XSL on XML-kielen syntaksin mukainen sivunkuvaukseen käytetty merkintäkieli ([S] [Pw]), jota käytetään XML-dokumenttien muotoiluun.
laajennettava polkukieli. Käsittelee mm. vastaavia asioita kuin CSS hahmontunnistus (([Pw]) ja Valitsimet ([Pw]) - ks. myös W3C ([Pw]) organisaation sivuilta nykyinen spesifikaatio).
puumuunnokset
XML polkukieli, jota käytetään myös XSL-dokumenteissa (sisältää paljon yhteistä sanastoa CSS-valitsimien ([S] [Pw]) kanssa ja käsittelen vain sellaisia termejä, joita CSS ei tunne ja CSS:n kanssa yhteisiä termejä ovat mm.: parent, ancestor, child, descendant, adjacent sibling ([S] [Pw]); sisältää following sibling ja preceding sibling käsitteet); uutta mm.:
(käyttö esim.
preceding axiseli kaikkiin hahmontunnistukseen liittyviin termeihin liittyvä aputermi)
paikannuspolut
polkukieli
A predicate filters a list of nodes to produce a new list of nodes
olioiden muotoilu(nämä ovat CSS2:ssa: block ja list-item ([S] [Pw]), table, table-body, table-caption, table-cell, table-column, table-footer, table-header + float ja flow)
display