[Alku]
   
Luettelen alla aihealueittain tekemäni aihepiirit. Paluulinkkeinä tähän aihepiiriin on tämä valikko ja sivun yläreunassa oleva linkki Aihepiiriluettelo.
 
 
Etsi sivuiltani:
[Apua]
AihepiiriluetteloCSS-oppaan etusivuYleisinfo - Ohjesivut > Selailuohjeet

Selailuohjeet

Erityisohjeet heikkonäköisille henkilöille

Sivujani koskevia ohjeita

Sivujeni fonttikoko saattaa olla liian pientä heikkonäköisille henkilöille. Kaikilla selaimilla asiasisällön fonttikokoa voi suurentaa.

Sivujeni dynaamisissa valikoissa kiinteäkokoisia fontteja, joita toiset selaimet osaavat suurentaa/ pienentää ja toiset eivät. Jos selain ei suurenna fonttikokoa, se voi jäädä heikkonäköiselle liian pieneksi. Dynaamiset valikot saattavat olla heikkonäköisille muutenkin liian vaikeakäyttöisiä.

Aihepiireillä on sisällysluettelo ([Sis.]), joka toimii samalla vieraillun aihepiirin sivukarttana.

Dynaamisten valikoiden alapuolella olevat nuolilinkit toimivat vaikka JavaScript-tuki olisi pois päältä. Sivujen selaamiseen ei välttämättä edes tarvita muita navigointielementtejä.

JavaSript-tuen poistamisesta käytöstä on dynaamisen valikoiden toimimattomuuden ohella se seuraus, etä pop-up -ikkunat eivät toimi, mutta niille on useimmiten vaihtoehtoiset linkit.

Yleisluonteisia ohjeita

Fonttikoon suurentaminen/ pienentäminen löytyy yleensä selainten Näytä/ View pudotusvalikoista. Kiinteäkokoisten fonttien suurentaminen ei onnistu MS IE Windows -selaimilla muuten kuin luomalla käyttäjän tyyliarkit[S] ja laittamalla !important sääntö halutuille elementeille tai poistamalla kokonaan fonttikokoon vaikuttavat seikat (MS IE 6.0 (engl. versio): Tools > Internet Options > Accessibility).

Opera-selaimissa pystyy skaalaamaan kaikkea. Lisäksi siinä pystyy määrittelemään asetusten kautta pienimmän sallitun fonttikoon. Uusissa Netscape-, Mozilla- ja MS IE Mac -selaimissa fonttikoon suurentaminen vaikuttaa myös kiinteästi määriteltyihin fonttikokoihin. Tässä mielessä em. selaimissa on otettu paremmin huomioon heikkonäköiset kuin yleisimmin käytetyssä selaimessa.

JavaScript-tuen saa pois päältä uusimmissa Windows-selaimissa seuraavasti:

  • MS IE 6.0 (engl. versio): Tools > Internet Options > Security > Custom level... > Active Scripting.
  • Netscape 6.x (ja vastaavat Mozilla -selaimet): Edit > Preferences > Advanced > Scripts & Plugins.
  • Opera 6.x: Tiedosto > Asetukset > Fontit ja värit >Multimedia/ File > Preferences > Fonts and colors > Multimedia (vanhemmista versioista se löytyy eri alikohdasta).
[Alku]