[Alku]
Testaa CSS-oppaan navigoinnin toimivuutta!
 
   
 Etsi sivuiltani: [Apua]
AihepiiriluetteloCSS-oppaan etusivuYleisinfo - Ohjesivut > CSS-oppaassa käytetyt värit, erityismerkkaukset ja -linkit

CSS-oppaassa käytetyt värit, erityismerkkaukset ja -linkit

Koska CSS-oppaan tarkoitus on opastaa koodaamista, käytän eräitä erityisiä värikoodeja yhdistettyinä erilaisiin tekstityyppeihin:

Lisäksi joissakin lohkoissa on vihreä taustaväri, joka symbolisoi turvallisuutta eli suositeltavaa CSS:n käyttämistapaa. Punainen on puolestaan varoituksen väri.

Selostaessani elementtien semantiikkaa[S] mainitsen edellä mainitsemani käytännöt sekä eräitä muita CSS-oppaaseen liittyviä seikkoja. Niissä väreillä ei ole kuitenkaan aivan yhtä olennainen merkitys vaan kyse vain asioiden painottamiseen liittyvistä seikoista.

Käytän seuraavia erityislinkkejä, joissa jokin mallisivu avataan samaan tai uuteen ikkunaan:

[M]

Samaan ikkunaan tuleva malliesimerkki.

[Pw]

Erityisesti jos sinulla on pieni näyttöruutu, suosittelen pop-up -ikkunoiden käyttämistä (Pop-up windows > Pw). Avoinna oleva ikkuna sulkeutuu automaattisesti aina kun klikkaat toista pop-up -ikkunalinkkiä tai siirryt toiselle sivulle - ikkuna ei käy pysyväksi selailuikkunaksi! Voit muuttaa ikkunan kokoa.

[S]

Uusi rinnakkainen ikkuna, ikään kuin "sisarikkuna". Sinun ei tarvitse sulkea sitä, sillä seuraavan kerran ulkopuolelle johtava linkki avautuu samaan ikkunaan. Sisarikkuna voi jää välillä taustalle, mutta saat sen esille Windowsin tehtäväpalkista ja muissa käyttöjärjestelmissä muulla tavoin. Linkitän myös omien sivujeni ulkopuolelle vievät linkit samaan ikkunaan, vaikka en käytäkään tällöin erityismerkintää.

[Alku]

Opera-selainten kohdalla on huomattava, että kokoruutunäyttötila ( full screen mode) ei ole Opera 4.x+ -selaimissa tavallinen esitystila vaan erityinen "diaesitystila" ("slide show mode"). Sen optimoiminen edellyttää erityistä näyttöesitystä varten laadittua CSS:ää (kyse on mediatyypistä[S] projection). CSS-sivustolla on otettu huomioon erityisellä tavalla tämä näyttötila. Huomautan seuraavista asioista:

[Alku]
   
Copyright Tapio Markula 1999-2003, Salo (kotisivu, s-posti - lisää s-postiosoiteeseen pisteellä erotettuna nimeni, Tapio Markula) (@dnainternet.net) - ei julkiskäyttöön ilman sopimusta.
Get Expression!
Editori, jolla saa luotua standardit täyttäviä HTML ja XML dokumentteja. Tämän sivuston sivut on useimmissa tapauksissa tarkastettu Dave Raggetin (W3C) tekemällä HTML-Tidy apuohjelmalla ja satunnaisesti W3C-organisaation virallisella koodintarkastusohjelmalla. Useimpien sivujen syntaksin pitäisi olla sopusoinnussa W3C:n XHTML 1.0 spesifikaation kanssa. Testaa tämä sivu!
Informaatiota selaimista, jotka näyttävät tai tulostavat tämän sivuston parhaiten.
[Hae Opera] [Hae Mozilla!]
CSS-opasta on viimeksi muutettu 20.12.2004