[Alku]
Luettelen alla aihealueittain tekemäni aihepiirit. Paluulinkkeinä tähän aihepiiriin on tämä valikko ja sivun yläreunassa oleva linkki Aihepiiriluettelo.
 
 
 Etsi sivuiltani: [Apua]
AihepiiriluetteloCSS-oppaan etusivuYleisinfo > Sivujeni toimivuus eri selaimilla > Sivujeni toimivuus Netscape/Mozilla-selaimilla (jakso 4/4)

Sivujeni toimivuus Netscape/Mozilla-selaimilla

Aiheet

Yleistä

Mozilla 0.9, Netscape 6.1+ ja muut vähintään yhtä uudet Mozilla Gecko -selaimet näyttävät sivustoni ruudulla lähes suunnitellusti, uusimmat versiot itse asiassa parhaiten. Syynä tähän on se, että selaimelle on mahdollista luoda kiinteitä navigointielementtejä, joissa myös niissä olevat dynaamiset alivalikot toimivat niin, että linkit ovat kiinteitä ja ne voi avata milloin tahansa. Olen käyttänyt sivustoni näyttöesityksessä seuraavia piirteitä, jotka eivät toimi Opera 6.0x - ja MS IE 6.0 Windows -selaimissa (Opera 7.x sen sijaan tukee niitä):

  1. Dynaaminen näennäisluokka :focus (tämä näennäisluokka osoittaa viimeksi aktivoidun linkin).
  2. Vaihtoehtoiset tyylisivut (rel="alternate stylesheet" + title="..."). Käytän niitä demomaisesti. Koska niistä ei ole varsinaisesti apua sivujen lukemiseen, ne eivät tee sivuston toimivuutta Mozillassa paremmaksi kuin muilla selaimilla.
The Mozilla organization.

Selainkohtaisia vihjeitä

Tiedossa olevia ongelmia

Uusissa Mozilla Gecko -selaimissa ei ole kovin paljon sellaisia CSS2-puutteita, jotka rajoittavat Web-suunnittelua. Mainitsen kuitenkin seuraavat kaksi:

Uusimmissakin selaimissa on kuitenkin joitakin huonosti toimivia piirteitä. Alla on lista muutamista huomion arvoisista ongelmista uusilla ja vanhoilla Netscape-selaimilla:

[Alku]