[Alku]
Luettelen alla aihealueittain tekemäni aihepiirit. Paluulinkkeinä tähän aihepiiriin on tämä valikko ja sivun yläreunassa oleva linkki Aihepiiriluettelo.
 
 
 Etsi sivuiltani: [Apua]
AihepiiriluetteloCSS-oppaan etusivuYleisinfo > Sivujeni toimivuus eri selaimilla > Sivujeni toimivuus MS IE -selaimilla (jakso 3/4)

Sivujeni toimivuus MS IE -selaimilla

Aiheet

Yleistä

Sivujeni CSS-tiedostoissa ei ole käytetty juurikaan sellaisia CSS2-piirteitä, jotka eivät toimi Operalla, mutta jotka toimivat MS IE 5.5 -selaimella. Sivusto toimii sangen hyvin MS IE 5.5:llä, mutta selain asemoi ja mitoittaa elementtejä hieman virheellisesti. Niillä ei ole kuitenkaan sivujen toimivuuden kannalta mitään merkitystä (ne voi huomata ainoastaan vertailemalla sivuston esittämistä uusien Opera ja Netscape/Mozilla-selainten kanssa).

MS IE 6.x näyttämää sivuston CSS:n tarkemmin kuin MS IE 5.x, mutta sekään ei näytä sivustoani aivan suunnitellusti (mainitsen ongelmista edempänä). Monien tärkeiden CSS-piirteiden suhteen se näyttää CSS-sivustoni Operan tasoisesti.

Microsoft: CSS Enhancements in Internet Explorer 6 Public Preview.

Olen lisännyt MS IE:tä ajatellen siinä sekä vanhemmissa Opera ja Netscape selaimissa näkyviä linkkejä sivun alkuun (ne eivät näy Opera 4.x+ ja uusissa Netscape/Mozilla-selaimissa). Niistä huolimatta sivustoa ei ole yhtä miellyttävä selata kuin Operan kanssa.

MS IE 5.5+ Windows -selaimille on mahdollista luoda JavaScript-koodausta käyttämättä yksitasoisia dynaamisia alivalikoita (katso mallit[S]).

Yleisesti ottaen MS IE:llä tulee vähiten ongelmia, mutta seuraavat syyt ovat kyseenalaisia:

  1. MS IE tukee epästandardeja ja selainkohtaisia piirteitä sekä keskeneräisiä spesifikaatioita. Näillä MS pyrkii monopolisoimaan internetin[S].
  2. MS IE lukee erittäin virheellistäkin "HTML-koodausta" - sellaistakin, minkä selaimen tulisi automaattisesti hylätä!

Selainkohtaisia vihjeitä

Tiedossa olevia ongelmia

MS IE -selaimissa on seuraavia Web-suunnitteluuni rajoituksia aiheuttava piirteitä:

Muilla kuin edellä mainituilla CSS-piirteillä, jotka toimivat vain Opera 4.x+:ssa tai uusimmissa Netscape/Mozilla-selaimissa ei ole sivujen toimivuutta ajatellen ratkaisevaa merkitystä. Seuraavilla seikoilla on merkitystä sivuillani vieraillessa:

[Alku]