[Alku]
Luettelen alla aihealueittain tekemäni aihepiirit. Paluulinkkeinä tähän aihepiiriin on tämä valikko ja sivun yläreunassa oleva linkki Aihepiiriluettelo.
 
 
   
 Etsi sivuiltani: [Apua]
AihepiiriluetteloCSS-oppaan etusivuOpassivut > 1. Mikä on HTML ja XML asiakirjojen perusrakenne (introjakso)

1. Mikä on HTML ja XML asiakirjojen perusrakenne

Yleistä

HTML-sivujen tekeminen on helppoa. On olemassa paljon ohjelmia, joilla sivuja voi tehdä ymmärtämättä oikeastaan juuri mitään HTML-asiakirjojen koodin rakenteesta, sillä ne näyttävät sivut suoraan lähes sellaisina kuin ne näkyvät eri selaimissa (aivan tarkka tuo yhtäläisyys ei yleensä ole). Tällaisia sovelluksia nimitetään WYSIWYG-ohjelmiksi (What You See Is What You Get = mitä näet sen saat).

Web-dokumentti

Tämän tason sivujen tekeminen ei riitä, mikäli pyritään tehokkaasti käyttämään CSS:ää. On siksi ainakin suhteellisen syvällisesti ymmärrettävä HTML- ja XML-dokumenttien rakenne. Jaksot 1-4 ovat yleisluontoisia johdantosivuja HTML:n ja CSS:n ymmärtämiseen ennen tarkempia opassivuja. Käsittelen niissä ensisijaisesti HTML-koodausta ja viimeisessä jaksossa XML-koodausta. Jos HTML on sinulle ennestään tuttua, voit jättää osan jaksoista välistä ja siirtyä suoraan kohtaan HTML 4.0 + CSS ja CSS:n tavoitteet. Suosittelen kuitenkin, että luet elementtien käyttäytymiseen liittyviä kommentteja sivulta Help for TM CSS menu (kommentit ovat englanniksi).

[Alku]