Salaiset kansiot kirjoina

Suomessa Salaiset kansiot -kirjoja julkaistaan periaatteessa kahta lajia: On kirjoja, jotka tehdään jaksojen käsikirjoitusten pohjalta kirjoiksi ja sitten on niitä, jotka vain perustuvat X-Files -maailmaan ja hipovat sarjan juonta samoine hahmoineen jne. Suomessa on julkaistu tähän mennessä kymmenen jaksoihin perustuvaa kirjaa ja neljä sellaista, jotka eivät ole olleet jaksoina TV:ssä.


Jaksoihin perustuvat X-Files kirjat


Bellefleurin kadotetut (Am. X marks the Spot)

Kirjoittanut: Les Martin

Kirjan takakannen teksti:

1._jaksokirjan_kansi "FBI:ssä agentti Mulderia pidetään outona. Hän nimittäin väittää ulkoavaruudesta tulleiden muukalaisten kulkevan keskuudessamme maan päällä. Mulderia ja tämän omituisia tutkimuksia silmällä pitämään asetetaan nuori naisagentti Dana Scully Heidän ensimmäinen yhteinen tehtävänsä on ratkaista oregonilaisessa pikkukaupungissa salaperäisesti kuolleiden nuorten arvoitus. Mulderin teoria Bellefleurin high schoolista vuonna '89 valmistuneiden kohtalosta kuulostaa mielipuoliselta. Mutta maailmassa, jossa mielet sammuvat kuin kynttilät, ruumiit kukkivat ylimaallisia arpia ja yö hehkuu sokaisevaa pahuutta, agentti Fox Mulder ei ehkkä olekaan hullu. X-arkistoihin uppoutuneella Mulderilla saattaa olla vastauksia, joita kukaan ei ole valmis kuulemaan..."

Kirjan jakso:

 • Pilot (Punaiset pisteet)

  Pimeys laskeutuu (Am. Darkness falls)

  Kirjoittanut: Les Martin

  Kirjan takakannen teksti:

  Toisen_jaksokirjan_kansi "FBI:n agentit Fox Mulder ja Dana Scully jäljittävät mahtavan metsän keskellä asustavaa tuntematonta kauhua. Ja tällä kertaa he saavatkin käsiinsä sylikaupalla puisevia arvoituksia.
  Mitä oli tapahtunut metsän syvyyksissä, yön pimeydessä, niille metsureille, jotka olivat kaataneet ikivanhoja jättiläispuita?

  Miten piin kovat miehet voivat haihtua tyhjään ilmaan?

  Yrittävätkö ekoterroristit suojella rakastamiaan metsiä?

  Vai yltyykö joku Maan ulkopuolinen pahaa voima hurjan syöntivimman valtaan - joka yö, kun valot himmenevät?

  Yksi asia on varma: Scully ja Mulder kaipavat kipeästi vastauksia - ennen kuin pimeys laskeutuu... lopullisesti."

  Kirjan jakso:

 • Saalistajat (Darkness falls)
  Tiikeri, tiikeri! (Am. Tiger, tiger!)

  Kirjoittanut: Les Martin

  Kirjan takakannen teksti:

  3.jaksokirjan_kansi "Kun näkymätön elefantti rynnii irrallaan Idahossa, agentti Fox Mulder haistaa humanoidien olevan taas asialla. Hän ottaa kumppaninsa Dana Scullyn mukaansa jahtiin, joka käy aina vain kuumemmaksi jokaisen villin käänteensä ja yllätyksensä myötä.
  Jäljet johtavat heidät eläintarhaan, jossa tiikeri sulautuu rautakalterien läpi vapauteen, levittämään kauhua sekä kynsin että hampain. He löytävät gorillan, joka yrittää välttää eläintarhaa vainoavan mystisen kirouksen. Ja he kohtaavat eläinten hoitajan synkät salaisuudet, joiden takana tuntuu piilevän kaameita tarkoitusperiä.
  Tuomion häkki on avannut ovensa apposen avoimiksi - ulkoavaruuden synkille sieppaajille. Pystyvätkö Mulder ja Scully pysäyttämään kohtalokkaiden tapahtumien vyöryn? Vai ovatko he itse ajautumassa seuraavaksi saaliiksi?"

  Kirjan jakso:

 • Matka valoon (Fearful Symmetry)
  Puserrus (Am. Squeeze)

  Kirjoittanut: Ellen Steiber

  Kirjan takakannen teksti:

  4.jaksokirjan_kansi "FBI-agentit Fox Mulder ja Dana Scully ovat oudon sarjamurhaajan jäljillä. Kaikki murhapaikat ovat lukittuja, vailla ihmiselle mahdollista tietä sisään tai ulos. Tappaja ei jätä jälkiä - muutamaa yli kymmensenttistä sormenjälkeä ja maksansa menettäneitä ruumiita lukuunottamatta. Näyttää siltä, että murhaaja on ottanut viisi uhria joka 30 vuosi, koko vuosisadan ajan.

  Mulder ja Scully eivät tiedä, miten mies on pysynyt hengissä koko 1900-luvun saamatta ryppyäkään nuorekkaaseen ulkomuotoonsa. Sen he tietävät, että tänä vuonna olennon on määrä tappaa viisi, joista viimeiset enää puuttuvat..."

  Kirjan jakso:

 • Squeeze (Tuhoava halaus)
  Kauhujen sirkus (Am. Humbug)

  Kirjoittanut: Les Martin

  Kirjan takakannen teksti:

  5.jaksokirjan_kansi "Gibsonton Floridassa ei ole mikään tavallinen pikkukaupunki. Siellä asuu ainoastaan sirkusväkeä. Kun FBI:n agentit Fox Mulder ja Dana Scully joutuvat sinne tutkimaan murhaa, he huomaavat pian kaupungin olevan täynnä hyvin 5.jaksokirjan_kansiomalaatuisia epäiltyjä. Kun uhrien lista pitenee, Mulder ja Scully havaitsevat, että mikään Gibsontonissa ei ole sitä miltä näyttää. Jäätyään kiinni sirkusmaailman humpuukin keskelle, agenttiparivaljakkolla tahtoo olla naurussa pitelemistä, sillä mistään ei voi olla ihan varma..."

  Kirjan jakso:

 • Humbug (Huijari)
  Pedon hahmo (Shapes)

  Kirjoittanut: Ellen Steiber

  Kirjan takakannen teksti:

  6.jaksokirjan_kansi "Kun rancheri Jim Parker näkee punasilmäisenä murisevan pedon uhkaavan poikansa henkeä, hän ampuu sen haulikollaan kuoliaaksi. Mutta kauhukseen Parker huomaa, ettei eloton ruumis olekaan eläin. Se on Joseph Goodensnake, yksi läheisen Trego-reservaatin intiaaneista.
  Kyseessä on tapaus, jota FBI:n agentti Fox Mulder ei voi mitenkään vastustaa. Mutta kun hän ja hänen kumppaninsa Dana Scully etenevät tutkimuksissaan, jäljelle tuntuu jäävän vain yksi mahdollisuus: trego-mies ja peto olivat yksi ja sama olento. Kykeneekö Scullyn tieteellinen päättely löytämään tapahtumille mitään loogisempaa selitystä - vai ovatko agentit törmänneet johonkin intiaanien kammottavaan heimomysteeriin?"

  Kirjan jakso:

 • Shapes (Muuntuvat hahmot)  Tappava pelko (Fear)

  Kirjoittanut: Les Martin

  Kirjan takakannen teksti:

  7.jaksokirjan_kansi "Kun pankkiautomaatit ja mikroaaltouunit alkavat vilkuttaa tappoviestejä Franklinissa, Pennsylvaniassa, seuraukset ovat välittömät -ja kammottavat. Vainoharhaisuuden aalto muuttaa uneliaan pikkukaupungin elämän painajaismaiseksi, kun kenestä tahansa saattaa tulla järjettömästi riehuva tappaja.
  Mitä näiden digitaalisten tappokomentojen 7.jaksokirjan_kansitaakse kätkeytyy?
  Ovatko ne ihmisten aikaansaannoksia, vai onko syyllinen jokin laitteiden sisuksissa piilevä pahuus? Yksi asia on kuitenkin varma. Jos Mulder ja Scully eivät pian pysty katkaisemaan tapahtumien kulkua, Franklinin kaupungissa alkavat ihmiset käydä vähiin..."

  Kirjan jakso:

 • Blood (Myrkkyä ja verta)

  Ihmissalama (Voltage)

  Kirjoittanut: Easton Royce

  Kirjan takakannen teksti:

  8.jaksokirjan_kansi "Kuka sanoikaan, ettei salama koskaan iske kahdesti samaan paikkaan? FBI:n agentit Mulder ja Scully tekevät järkyttävän havainnon tutkiessaan outoja sähkönpurkauksia, jotka tappavat Oklahoman pikkukaupungin asukkaita. Kaikki uhrit ovat paikallisen pelivirtuoosin, Darin Oswaldin, vihamiehiä. Ilmiömäisten pelitaitojensa lisäksi Darinilla on myös muita erikoiskykyjä. Hän pystyy korjaamaan ja käskemään elektronisia laitteita vain katsomalla niitä. Pystyykä hän myös muuttumaan ihmissalamaksi kostaakseen vihamiehilleen? Scullyn ja Mulderin on selvitettävä asia pian, ennen kuin Darin polttaa taas päreensä."

  Kirjan jakso:

 • D.P.O. (Salamointia)
  E.B.E. - Uhka avaruudesta (E.B.E.)

  Kirjoittanut: Les Martin

  Kirjan takakannen teksti:

  9.jaksokirjan_kansi "Tunnistamaton lentävä objekti on iskeytynyt maahan Lähi-Idässä, mutta jotenkin sen hylky ilmaantuu kuljetusauton perävaunuun Länsi-Virginiassa, USA:ssa. Mulder epäilee, että kyseessä on E.B.E eli maan ulkopuolinen biologinen entiteetti (Extraterrestrial Biological Entity) - ihkaelävä ja hengittävä avaruusotus. Jos hän kykenisi löytämään sen, hän pystyisi lopultakin todistamaan, että emme ole täällä yksin.
  Mutta Mulderin alienin jäljitys kääntyy pikaisesti varsinaiseksi kauhujen matkaksi. Joku ohjailee Mulderia ja Scullya jutussa vaarallisille sivuraiteille. Kehenkään ei voi enää luottaa. Pahuus leikkii salaisuuksilla ja harrastaa piilosillaoloa ja vain yksi asia on varma: totuus saattaa kyllä olla tuolla jossain - mutta se totuus voi tappaa..."

  Kirjan jakso:

 • E.B.E. (Avaruusolento)

  (Suomessa kirjan kansi on sininen)  Parveileva kuolema (Die bug, die)

  Kirjoittanut: Les Martin

  Kirjan takakannen teksti:

  10.jaksokirjan_kansi "Kukaan ei pidä torakoista, mutta onneksi ne ovat harmittomia. Vai ovatko? Tämä on hyvä kysymys Miller's Grovessa, pikkukaupungissa, jossa on iso torakkaongelma. Ennen niin rauhallinen paikkakunta joutuu todistamaan torakoiden kapinaa. 10.jaksokirjan_kansiTappajatorakat hyökkäävät ihmisten kimppuun, ja ruumiita alkaa kasaantua. Onko uusi, kuolettava torakkalaji noussut valloittamaan maailman? Vai onko parvi ulkoavaruuden hyönteisiä saapunut maan päälle? Mulderin ja Scullyn täytyy selvittää asia nopeasti tai koko ihmiskunta voi olla vaarassa."

  Kirjan jakso:

 • War of the Coprophages (Sittiäisten sota)  "Ghost in the Machine"
  (Ei vielä ilmestynyt Suomessa)

  Kirjoittanut: Les Martin

  Kirjan takakannen teksti:

  11.jaksokirjan_kansi


  11.jaksokirjan_kansi


  Kirjan jakso:

 • Ghost in the Machine (Älykäs kone)
  Muut X-Files kirjat:


  Näkynätön tappaja (Goblins)

  Kirjoittanut: Charles Grant

  Kirjan takakannen teksti:

  Näkymättömän_tappajan_kansi X-arkisto tutkii

  "Pienestä Marvillen kaupungista kuuluu kummia: näkymätön tappaja vaanii yössä kulkijoita. Silminnäkijä kertoo terän ilmestyneen tyhjästä ja viiltäneen... Onko häntä uskominen? Entä minkä verran on uskominen paikkakunnalla liikkuvia sitkeitä huhuja, joiden mukaan lähimetsissä lymyää outoja olioita? Ovatko ne verenhimoisia tappajia?
  Vastauksien löytämiseen tarvitaan FBI:n ja etenkin sen yliluonnollisiin tapauksiin erikoistuneen osaston X-arkiston apua. Agentti Fox Mulder ja Dana Scully lähetetään paikan päälle suorittamaan tutkimuksia, jotka ovat vähällä koitua heidän kohtalokseen..."
  Verituuli (Whirlwind)

  Kirjoittanut: Charles Grant

  Kirjan takakannen teksti:

  Verituulen_kansi "Seitsemän intiaania istuu tulen ympärillä maanalaisessa pyhäkössä. Alastomina, hikisinä ja Transsissa. Kuusi päivää ja kuusi yötä.

  Intiaanireservaatin lähistöllä kolme nuorta ihmistä surmataan poikkeuksellisen julmasti: heidät nyljetään elävältä. Poliisitutkimuksissa käy ilmi, että heidän ihonsa on irroitettu tavalla, jota on lähes mahdotonta pitää ihmiskäden työnä...

  FBI:n agentit Fox Mulder ja Dana Scully kutsutaan paikalle."


  Rauniot (Ruins)

  Kirjoittanut: Kevin J. Anderson

  Kirjan takakannen teksti:

  Raunioiden_kansi Raunioiden_kansi "Tarut elävät Meksikossa...

  Amerikkalainen argeologiryhmä katoaa jäljettömiin tutkiessaan muinaisen maya-intiaanien kaupunkia Xitaciania. FBI:n agentit Fox Mulder ja Dana Scully lähetetään tutkimaan tapausta. Rauniot löydettyään agentit huomaavat, että heillä on selvitettävänään kaikkea muuta kuin tavanomainen katoamistapaus. Alueella nähdyt matelijahirviötkin viittaavat siihen, etteivät paikallisten alkuasukkaiden kertomat pahaenteiset tarut ole pelkkää mielikuvitusta. Eräs mayojen jumalista tuntuu yhä hallitsevan Xitaciania.

  Mikä on kadonneen argeologiryhmän ja etenkin sitä johtaneen Cassandra Rubiconin lopullinen kohtalo? Mulder ja Scully saavat todeta, että ainakin Meksikossa todellisuus on tarua ihmeellisempää. Agentit joutuvat käyttämään kaiken älynsä ja voimansa, sillä he ovat itsekin vaarassa päätyä kadonneiden henkilöiden listalle."
  Kirkas pilvi (Ground Zero)

  Kirjoittanut: Kevin J. Anderson

  Kirjan takakannen teksti:

  Kirkkaan_pilven_kansi Kirkkaan_pilven_kansi "Arvostettu ydinfyysikko löydetään kuoliaaksi kärventyneenä laboratoriostaan. Käy ilmi, että huoneessa on tapahtunut pienimuotoinen ydinräjähdys, jolle ei kuitenkaan löydy selitystä. Paikalle kutsutaan FBI:n erikoisagentit Fox Mulder ja Dana Scully.
  Tiedemiehen outoa kuolemaa ja myöhemmin myös muita samankaltaisia kuolemantapauksia tutkiessaan agentit joutuvat havaitsemaan, että he ovat saaneet korkeat tahot vastaansa. Maan hallituskaan ei halua totuuden paljastuvan. Mulder ja Scully eivät kuitenkaan anna periksi, sillä he tajuavat pian, että koko ihmiskunnan tulevaisuus on uhattuna."
  Vasta-aine (Antibodies)

  Kirjoittanut: Kevin J. Anderson

  Kirjan takakannen teksti:

  Vastamyrkyn_kansi Vasta-aineen_kansi "Kun valtion rahoittaman syöpätutkimuslaboratorion raunioista löydetään kasvaimien runtelema vartijan ruumis, FBI:n agentit Fox Mulder ja Dana Scully pelkäävät ihmisen luoman tappavan taudin päässeen vapaaksi. Salaisten kansioiden tutkijat seuraavat totuutta - johtaa se minne tahansa... vaikka FBI:n labyrinttimäiseen verkostoon ja pidemmällekin.

  Kun Mulder ja Scully kiirehtivät panemaan tappavan viruksen aisoihin ennen kuin se pääsee leviämään, he tekevät hyytävän havainnon. Laboratorion johtava tutkija on suorittanut kokeita lupaavalla mutta erittäin vaarallisella keksinnöllä: mikroskooppisella biomekaniikalla, joka voi parantaa minkä tahansa taudin tai ruumiin vamman. Tämä voisi johtaa ihmeparantumiseen, kenties jopa kuolemattomuuden porteille. Tämä oli myös viimeinen keino parantaa tutkijan leukemiaan sairastunut poika.

  Tällaista kaksintöä tietysti jokainen taho, joka siitä jotakin tietää. Uudet ruumiit herättävät kauhistusta. Onko parantamiseen luotu biomekaniikka oppinut tappamaan? Liikkeellä on voimia, jotka voivat aiheuttaa pienen kosketuksen vuoksi kauhistuttavan kuoleman... ja kenties palauttaa vielä kauheammalla tavalla henkiin."

  "The X-Files" TM and © (or copyright) Fox and its related companies. All rights reserved.
  Any reproduction, duplication, or distribution in any form is expressly prohibited.
  This web site, its operators, and any content contained on this site relating to "The X-Files" are not authorized by Fox.