15.1.2012

Raimo Suonion sivut [Raimo Suonio's site]

Sorry, foreigners, this site is mostly in Finnish. The exceptions are the freeware page and the genealogy page, which may be partly utilized in English, too.

Tämä sivusto on katsottavissa vain - kaikilla selaimilla. This site is viewable only with - any browser.

Näiden sivujen valmistukseen on käytetty vain kierrätyskirjaimia, uusiokuvia ja luomuvärejä.

Motto: Elämä on parasta huumetta, uskonto pahinta.


Sivuston kartta [Site map]Tukemiani yhdistyksiä ja järjestöjä

Luonto ja eläimet

Linkki: WWF Finland Linkki: Suomen luonnonsuojeluliitto ry Linkki: Animalia ry Linkki: BirdLife Suomi ry Linkki: Päijät-Hämeen Lintutieteellinen yhdistys ry.

[WWF Finland] [Suomen luonnonsuojeluliitto ry] [Animalia ry] [BirdLife Suomi ry] [Päijät-Hämeen Lintutieteellinen yhdistys ry.]

Lapset ja nuoret

Mikset sinäkin tukisi näitä?

Linkki: Medi-Heli Support team Linkki: Kiusattujen Tuki ry Linkki: Elämä On Parasta Huumetta ry Linkki: Huumeambulanssi ry Linkki: Irti huumeista ry Linkki: Pysäkki ry Linkki: Aseman lapset ry Linkki: YAD Youth Against Drugs ry Linkki: Suomen Liikennevalistus ry Logo: Sally ry Logo: Lasten Apu r.y.

[Medi-Heli Support team] [Kiusattujen Tuki ry] [Elämä On Parasta Huumetta ry] [Huumeambulanssi ry] [Irti huumeista ry] [Pysäkki ry] [Aseman lapset ry] [YAD Youth Against Drugs ry] [Suomen Liikennevalistus ry] [Sally ry] [Lasten Apu r.y.]

Yllä olevasta listasta on poistunut "Make a wish, Toive ry" -järjestön linkki tuoreiden väärinkäytöspaljastuksien (26.1.2006) vuoksi. On luonnollisesti ikävää, että jotkut moraalittomat ja halveksittavat henkilöt katsovat hyväksi kääriä itselleen taloudellista hyötyä apua tarvitsevien kustannuksella. Ikävämpää on, että tuollainen toiminta on niinkin yleistä, että jo tällaiseen valikoimaan mahtuu huijareita.

Huijausten tutkiminen ja paljastaminen on resursseja vaativaa poliisityötä. Ei ole realistista kuvitella, että jokainen avustamista aikova voisi tehdä vastaavan tutkimustyön ennen avustuspäätöstään. Huijauksen kohteeksi joutumiselta luonnollisesti välttyy, kun ei avusta vähempiosaisia ollenkaan. Mutta silloin huijarit ovat onnistuneet tekemään katalimman konnantyönsä avun tarpeessa olevia kohtaan. Tähän sopii erinomaisesti vanha viisaus: ei pidä heittää lasta pesuveden mukana.

Se, joka haluaa auttaa apua tarvitsevia lähimmäisiään, joutuu käytännössä ottamaan huijatuksi tulemisen riskin. Vaikka minua harmittaakin tämä paljastunut huijaus, pidän sitä sittenkin vain epätoivottavana mittatappiona. Silti myös tiedostan, että huijatuksi tulemisen riskiä vähentäisi tuntuvasti, jos kaikki tällainen avustustoiminta tapahtuisi valtiojohtoisesti ja valvotusti. Silloinhan ei yksityisille avustusjärjestöille olisi tarvetta ja huijareiden mahdollisuudet olisivat vähäisemmät. Parempi ja täydellisempi sosiaalinen turvaverkko ei olisi ainoastaan sivistysvaltiolle kunniaksi vaan säästäisi myös yhteistä varallisuutta parempiin ja rakentavampiin tarkoituksiin.


Linkkejä ystävieni sivuilleYhteystietoni

Minä, me (photo: Marja-Leena Koskela) Raimo Suonio Postiosoite, mail address Kauppalankatu 23 A 2
FIN-05800
Hyvinkää, Finland
Puhelinnumero, phone number
+358 40 525 1645
Sähköpostiosoite, email address raimo.suonio@nic.fi

Sähköpostilomake

Faksinumero, fax number   Aionin ajan sinua olen rakastanut,
   sekö jo olisi kyllin.
   Aionin ajan aion taas rakastaa
   ja vielä jälkeen senkin.


          Raimo Suonio, 1997
   Virtaa vuodet, päättyy päivät,
   kauas onnen hetket jäivät.

   Tyhjentyy jo malja ajan,
   vihdoin ylittää saan rajan.

   Saatuani tuolle puolen
   heittää pois saan tuskan, huolen.

   Vaiti, vailla ajatusta...

   Ikuisuus on tyhjä, musta   mulle lupaa vapahdusta.


          Raimo Suonio, 1998
   Koko synkän kesän ajan
   sielussani sataa,
   ajatukset taaskin kiertää
   samaa vanhaa rataa.

   Mielen musta multatanner
   pohjaa myöten vettyy.
   Haavoittunut sydämeni
   jälleen kerran pettyy.


          Raimo Suonio, 1998