KAUNEUS & TERVEYS

Monet vähättelevät kauneuden ja terveyden muodostamaa uhkaa mielekkäälle tasapainoiselle elämälle. "Se ei koske minua", sanoo moni feministi huolettomasti - kunnes äkkiä huomaa olevansa kauneus- tai terveyskoukussa.

Tosiasia on, että kauneus ja terveys ovat kaikesta sosiaalisesta rakentuneisuudestaan huolimatta (tai juuri sen ansiosta) hyvin vaikutusvaltaisia ja itsenäisen subjektin tavoin toimivia olioita - ja kauneuden ja terveyden kätyrit todellakin vaanivat meitä kaikkialla. Tämän Raijakoon uuden vakiopalstan tarkoituksena onkin tarjota tila, jossa voidaan vaihtaa käytännöllisiä vinkkejä niiden tunnistamiseksi ja torjumiseksi.

Onko sinullekin epäilyttävä valkotakkinen hahmo joskus tarjonnut masennuslääkettä tai ns. e-pillereitä? Oletko jopa ajautunut käyttämään niitä? Mitkä voimasanat olet havainnut tehokkaimmiksi, kun reipas mainoshenkilö tarttunut hihaasi kadulla, tyrkyttänyt lappusia ja kertonut, että kulman takana olisi saatavilla ilmaista rasvaprosentin mittausta? Lähettääkö Cosmopolitan sinullekin vähän väliä heteroseksualisoivaa häirintää pursuavia suoramainoksia väestörekisterikeskuksen tuella?

Esimerkiksi paljonpuhutut "akateemiset norsunluutornit", luostarit ja yhteiskuntavastaiset alakulttuurit saattavat vaikuttaa hyvinkin turvallisilta ympäristöiltä - mutta kauneuden ja terveyden asialla liikkuvat agentit ovat usein vain taitavasti naamioituneet. Lähemmin tarkasteltaessa heidän jälkiään löytyy kyllä niin Sosiologia-lehdestä kuin Seurastakin.

Kirjoita siis meille kokemuksistasi!

Takaisin