Tiibetiläinen testamentti - Apokryfikirja

Kun Jeesus oli tullut 13 vuoden ikään, eli ikään jossa jokainen Israelilainen mies joutui valitsemaan itselleen naisen tulevaksi aviopuolisoksi, alkoivat hänen vanhempiensa luona vierailemaan rikkaat ja tunnetut juutalaiset naimakauppojen merkeissä. Niinpä Jeesus karkasi salaa kotoa, ja liittyi kauppamiehiin matkustaakseen Intiaan ja täydentääkseen Jumalan sanan tuntemista ja oppiakseen tuntemaan suuren Buddhan opetuksia. 14-vuotiaana Jeesus ylitti Indus-joen ja saapui Jumalan siunaamalle arjalaisten maalle.

Puheet ihmeellisen nuorukaisen saapumisesta levisivät yli koko Pohjois-Intian ja useat kaupungit ja kylät kutsuivat Jeesusta valitsemaan heidät omaksi asuinpaikakseen. Jeesus valitsi Jagernatin, missä Brahman valkeat papit järjestivät hänelle riemuisan vastaanoton. Nämä opettivat Jeesusta lukemaan ja tulkitsemaan pyhiä veda-kirjoja. Opettivat parantamaan sairaita rukouksien avulla ja selittämään kansalle pyhiä kirjoituksia. Samaten ajamaan ulos ihmisistä demoneita ja pahoja henkiä.

Jeesus eli Juggernatin kaupungissa, mutta myös Benaresissa Varanasissa kuusi vuotta. Ja kaikki kunnioittivat ja palvoivat häntä, etenkin kaksi alhaisinta säätyä, vaishiat, käsityöläiset ja maanviljelijät, kauppiaat, ja shuutrat palvelijoiden kasti. Nämä olivat maailman luotaessa syntynyt kurasta Brahman jaloissa. Mutta papit, bramiinit, ja sotilaat, shatriat eivät olleet tyytyväisiä, vaan selittivät Jeesukselle, että Brahma kieltää lähentyä heihin jotka ovat syntyneet kurasta. Heille on soveliasta ainoastaan lukea vedoja, ja niitäkin vain juhlapäivinä. Ja shutriat ei pitäisi lainkaan käyttää aikaa vedojen lukemiseen eikä edes nähdä näitä tekstejä, vaan heidän pitää aina ja iänkaikkisesti olemaan korkeampien kastien jäsenien orjia. Ainoastaan kuolema voi heidät vapauttaa kuolemasta tämä oli Brahman tahto. Jos Jeesus jatkaisi heidän kanssaan toimimistaan, tämä aiheuttaisi Intian jumalien vihan Intian asukkaita kohtaan.

Jeesus ei välittänyt heidän kielloistaan, vaan jatkoi shuutrien opettamista ja oli myös sitä vastaan kanssaihmiset jättivät toisensa ilman ihmisarvoa, ja sanoi "Isä Jumala ei tee omien lasten välillä mitään eroa, sillä kaikki ovat tälle yhtä arvokkaita". Ainoastaan yhtä Jumalaa tulee kumartaa ja tälle uhrilahjoja antamaan, opetti Jeesus, sillä se Jumala on koko maailman ja ihmisten todellinen luoja. Tämän henki elää jokaisessa ihmisessä.

Vaishiat ja shuutrat kysyivät Jeesukselta mitä pitää tehdä, että tulisi autuaaksi, miten pitää kääntyä Jumalan puoleen. Ja Jeesus vastasi: "Älkää kumartako epäjumalia, älkää välittäkö vedojen käskyistä, sillä siellä esitetyt väitteet ovat vääristyneet, älkää nostako itseänne esille ja älkää alentako lähimmäisiänne, auttakaa sairaita ja kärsiviä, älkää tehke kenellekään väärin, älkää himoitko sitä mitä toisilla on mutta teillä ei ole. Kun Bramiinit ja sotilaat saivat tietää mitä Jeesus opetti halusivat he ottaa hänet kiinni ja tappaa hänet. He lähettivät omat palvelijansa etsimään Jeesusta, että tämä haettaisiin ja tuotaisiin oikeuden eteen. Mutta Shuutrat varoittivat Jeesusta vaarasta ja Jeesus pakeni yöllä tamiidien maalle, jossa suuri Buddha oli syntynyt.

Siellä Jeesus oppi täydellisesti balin kielen, ja alkoi tutkimaan pyhiä shutran kirjakääröjä. Kuuden vuoden kulutta hän pystyi näitä kirjoja lukemaan ja selittämään, sillä Buddha itse oli valinnut Jeesuksen yhdeksi oman pyhän opetuksensa levittäjäksi.

Tämän jälkeen Jeesus kulki ympäri Nepalissa ja Himalajan vuoristossa ja laskeutui Rotsputaanin laaksoon ja liikkui sieltä lännen suuntaan. Matkalla hän paransi sairaita ja kehotti jättämään epäjumalien kuvien kumartamisen sillä on olemassa vain yksi todellinen Jumala, joka ei salli ihmisten uhraamista eikä ihmisten itse tekemien epäjumalakuvien kumartamista. Ja tämä jumala on Jeesuksen isä.

Jeesuksen sanat sattuivat laajasti tavallisen kansa sieluun, ja nämä luopuivat epäjumalien kumartamisesta. Mutta paikalliset papit vaativat, että Jeesus suorittaisi kansan läsnä ollessa ihmetekoja, jotka todistaisivat yhden ainoan Jumalan kaikkivoipaisuudesta ja vanhojen jumalien kyvyttömyydestä. Maailma itse on jumalan suurin ihmeteko - vastasi Jeesus. Ei sen tähden ole tarpeen enää mitään ihmeitä näyttämään. Vaikka tämä voisi pienellä vaivalla epäjumalankuvat ja niiden palvojat hävittää. Kun kansa näki pappiensa voimattomuuden ja uskoivat Jeesuksen sanaan löivät he epäjumalankuvat murskaksi ja papit pakenivat heitä kauhuissaan.

Myös naapurimaissa levisi uusi opetus ja kun Jeesus matkasi Persiaan, kielsivät paikalliset valtiaat ihmisiä Jeesuksen puheita kuuntelemasta. Kuitenkin kansa otti Jeesuksen iloiten vastaan, eikä välittänyt pappien kielloista. Ja niinpä papit ottivat Jeesuksen kiinni ja veivät ylimmän papin eteen joka alkoi Jeesusta kuulustelemaan. En kerro mistään uudesta Jumalasta vaan meidän taivaan isästä joko on aina ollut olemassa. Älkää kumartako aurinkoa, sillä aurinko on vain Isäni luoman maailman yksi osa. Aurinko ei tee oman tahtonsa mukaan, vaan Isä Jumalan tahdon mukaan. Äkää jakako jokaista henkeä hyväksi hengeksi ja pahaksi hengeksi, niin kuin te teette. Minun Isäni henki on ainoa hyvä henki, ja antaa anteeksi kaikki synnit kun vain itse anovat anteeksiantoa. Teidän opetuksenne on väärä, olette eksyneet harhaan. Olette luoneet itsellenne epäjumalat ja nyt kumarratte niitä.

Persialaiset halusivat päästä Jeesuksesta eroon ja veivät tämän öiseen aikaan autiolle tielle, ja ajattelivat hänen siellä jäävän villieläinten uhriksi. Jumala ei kuitenkaan sallinut näin tapahtua, ja Jeesus jatkoi matkaansa länteen. 29-vuotiaana Jeesus palasi takaisin Israeliin.

Sentit.net - etusivu