Omat koirat
Nykyiset koirani

Tällä hetkellä minulla on kolme lapinkoiraa, jotka kaikki ovat omia kasvattejani:
joulukuussa 1992 syntynyt narttu
Nutukas Lurfi ja lokakuussa 1995 syntynyt uros Nutukas Hur Mur eli "Pennu" sekä niiden yhteinen tytär Nutukas Dikta, syntynyt maaliskuussa 1999.

Lisäksi laumaamme kuuluu lapinporokoiratyttönen "Lujah" eli Nutukas Deictic Lujah Juhannusaattona 2006 syntyneestä ensimmäisestä ja toistaiseksi myös ainoasta lapinporokoirapentueestani.

Dikta, Pennu ja Lurfi kotikonnuilla Nurmijärvellä

 

 Mukana enää muistoissa - ja jälkeläisissä 

Olen omistanut lapinkoiria vuodesta 1981, jolloin ensimmäinen koiramme, paimensukuinen uros Peski Jeppe tuli meille pikkupentuna. Seitsemän vuotta myöhemmin, kun Jepestä oli ensimmäisen kerran tullut isä, saimme sen tyttären Rahkis Nunnukan toiseksi koiraksemme. Seuraavana vuonna koiraperheemme kasvoi vielä narttupentu Nillan eli kotoisasti "Takun" liittyessä siihen.

Jeppeä, Nunnukaa ja Takkua ei enää ole, sillä kukin niistä sairastui vakavasti 10-13 vuoden iässä vietettyään sitä ennen varsin terveen ja uskoakseni myös onnellisen koiranelämän.

Nämä kolme koiraa ovat vahvasti kasvatustyöni takana eli tavallaan "Nutukas-kantakoiria". Myös nykyiset omat lapinkoirani ovat näiden suoria jälkeläisiä, Lurfi on Nunnukan tyttärentytär ja Pennu Takun poika.

Jeppe, Nunnuka ja Takku kotipihalla Ylästössä

 
 Huom! Koirani esiintyvät omien sivujensa lisäksi myös useissa kuvissa "Koirat juurillaan"- ja "Puuha"-sivuilla.

Sijoituskoirat

Omien koirieni lisäksi omistan ja olen koko kasvattajaurani ajan omistanut sijoituskoiria. Yleensä olen sijoittanut jokaisesta pentueestani yhden narttupennun, joskus kaksi, mikäli sellaisia on pentueessa ollut. Jokunen sijoituskoira on tullut omistukseeni myös ostamalla tai astutusmaksuna. Sijoitussopimuksen teen aina Kennelliiton kaavakkeella, joten nämä koirat siirtyvät omien ihmistensä omistukseen yhden pennutuksen jälkeen tai täytettyään neljä vuotta. 
Tällä hetkellä pennutusvuoroaan ja/tai siirtymistään omien ihmistensä omiksi koiriksi odottavat seuraavat sijoituskoirani:
lapinkoiranartut
Nutukas Änkkäränkkä, Nutukas Ällitälli, Nutukas Qultahippunen, Nutukas Örkkö Hörkkö, Nutukas Yösukka, Nutukas Ursula, Nutukas Unnanunnanen, Nutukas Kukunor ja Nutukas Nippanappa sekä lapinporokoiranarttu Nutukas Deictic Aria.