Tämä osoite on vanhentunut! SATHY:n osoite on nyt WWW.SATHY.FI
This is an old address! SATHY's address is now WWW.SATHY.FI
BGCOLOR="#FFFFFF" LINK="#5A3B68" VLINK="#247360">

 

clemmon's hertta

SATHY UUTISIA
SATHY NEWS 

(1999 uutisia - 1999 news) (1998 uutisia - 1998 news)

Näitä sivuja päivitetään n. kerran viikossa. Lisätiedot info@sathy.org.

clemmon's red pepper


Jos Teillä on jotakin kerrottavaa, jonka haluatte tälle sivulle niin lähettäkää viesti osoitteeseen info@sathy.org.
SATHY ry.:llä on myös postituslista, jonka kautta kiinnostuneille kerrotaan uusimmat tapahtumat s-postitse. Litalle pääsee lähettämällä pyyntö osoitteeseen info@sathy.org.

 

Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.
Lisätietoja http://WWW.SATHY.ORG


HYVIÄ UUTISIA HOLLANNISTA

SATHY:n rinnakkaisyhdistys Hollannista kertoo saaneensa kumottua vireillä olleen koirakieltolain. Asian eteen uhrattiin valtava työmäärä, joka onneksi tuotti tulosta maaliskuun puolivaiheilla. Hyvä Hollanti!

 


HYVIÄ UUTISIA EUROOPAN UNIONISTA

EU-komissio hylkäsi Saksan ja Hollanin lakiehdotuksen vaarallisista koirista. Laki olisi asettanut rajoituksia lehdistön ns. taistelukoiriksi kutsumille koiraroduille koko EU:n alueella. Asiaa tutkittaessa ei kuitenkaan löydetty minkäänlaista tietoa, joka puoltaisi kyseisen kaltaista lakia. Erityinen ylpeydenaihe asiassa on se, että SATHY, muutaman muun aktiivisen Eurooppalaisen yhdistyksen kanssa, on lobbannut koirakieltoja vastaan erityisen tehokkaasti ennen lakiehdotusta ja sen aikana. Asioihin voi siis vaikuttaa! Asiasta tarkemmin SATHY Uutiset -lehdessä.

 


HYVIÄ UUTISIA TSHEKISTÄ

Mielenosoitukset ja mediatyöskentely saivat populistiset poliitikot perääntymään. Koiraharrastajat - SATHY mukana tukemassa - saivat kattavilla faktatiedoilla näytettyä toteen, että rotukohtaisilla kielloilla ei saataisi muuta aikaiseksi kuin haittaa. Lyhyesti: Tsekeissä ei tule olemaan rotukohtaista kieltoa. Asiasta tarkemmin SATHY Uutiset -lehdessä.

 


HUONOJA UUTISIA TSHEKISTÄ

Zdenek Koristka, Tsehekin parlamentin jäsen, on tehnyt lakiehdotuksen numero 805.
Kyseessä on laki, joka kieltää täysin seuraavat koirarodut:

 • amerikanstaffordshirenterrieri
 • dogo argentiino
 • staffordhsirebullterrieri
 • bullterrieri
 • rodesianharjakoira
 • filabrasileiron
 • rottweileri
 • dobermanni
 • amerikanpitbullterrieri
 • monirotuiset koirat

Olemassa olevat lemmikit tultaisiin ilmeisesti hävittämään samalla tehokkuudella kuin Saksassa tehtiin vuoden 2000 syksyllä (kuvia Saksan ratkaisusta).
Asia etenee lakiasteelle helmikuussa 2000. Jos jollekulle koiraihmiselle on epäselvää mitä koirarotukohtainen kielto aiheuttaa niin asia selviää lukemalla tiivistelmän mediamyyteistä.

Asiasta kertovat mielellään lisää mm. Katerina and Petr Fridrich "One meter" -järjestöstä, joka yrittää ehdottaa kaikille koiraroduille tasavertaista kohtelua.

one meter

ONE METER

Puh. +420 0723 535105 , +420 0425 826947

 


LISÄÄ AMERIKANKÄÄPIÖTERRIEREJÄ

Suomeen saapuu lisää hienoja amerikankääpiöterrierejä heti kohta kahden ensimmäisen tulokkaan jälkeen. Maaliskuun alussa 2001 saapuu Suomeen Karen Larsonin hienosta kennelistä narttupentu, joka on syntynyt joulukuun alussa. Pikkuinen tyttö syntyi yhtenä kolmesta sisaruksesta.

 

Tyttöpennun äiti on Miss Kitty, yksi Karen Larsonin parhaimpia koiria.

Pikkuinen amerikankääpiöterrieri on varattu Suomeen.


SATHY UUTISET 6/2000 ON ILMESTYNYT

Vuoden 2000 viimeinen Sathy Uutiset -lehti on ilmestynyt. Lehti on postitettu kaikille jäsenmaksun maksaneille jäsenille ja se on perillä itsenäisyyspäivään mennessä. Mikäli et saanut omaa lehteäsi vaikka sitä hartaasti odotit, niin ilmoita asiasta Sathylle pikimmin.

Vuoden 2001 ensimmäinen Sathy Uutiset on suuri akt-erikoisnumero ja siihen saamme toivon mukaan paljon kuvia ja muuta materiaalia uusista amerikankääpiöterriereistä, jotka rantautuvat Suomeen tammi-helmikuun vaihteessa.

Lehden voit imuroida myös pdf-dokumenttina dokumentit-sivulta.


AMERIKANKÄÄPIÖTERRIERIT RYYSÄÄVÄT SUOMEEN!!!!!!!

Nyt on varmistunut pitkään aikaan ensimmäisten amerikankääpiöterriereiden tulo Suomeen!!! Koirat on samasta pentueesta, toinen on narttupentu ja toinen on urospentu, sisarukset ovat syntyneet 31.10.2000 viiden pennun priimapentueesta Karen Larsonin Valhalla Ridge kennelissä.

Pentueen äiti on kuvassa vasemmalla ja nimeltään Penny. Penny on terve, tuhti AKT narttu ja Penny on synnyttänyt kolme pentuetta ja pentueiden koko on aika ollut viisi-kuusi.

koko pentue

Pienillä koiraroduilla pentueiden koko saattaa olla jopa niinkin vähän kuin yksi tai kaksi ja oikein epäterveen, näytelyjalostetun koiran ollessa kyseessä saattaapa jopa nämäkin vähäiset pennun pipanat kuolla synnytykseen. Eli Karen Larsonilla on eittämättä amerikankääpiöterriereiden kasvatus ja jalostus hanskassa.

Upouudet tuhdit akt-jöllikät saapuvat Suomeen näillä näkymin tammi-helmikuun vaihteessa 2001. Ensi kesän Sathy Expossa onkin sitten luvassa oikein akt-tohina!!!

poikapentu1

Pikku jöllikät syntyivät 31.10.2000.

poikapentu2

Kaksi kappaletta maailman parhaita akt-koiria saapuu lumiseen Suomeen tammi-helmikuussa 2001.

poikapentu3

Tuleeko tämä pikku poika Suomen kamaralle? Kukapa ei haluaisi tällaista lemmikkiä...


SATHY RY:LLÄ HYVÄT SUHTEET MAAILMAN HUIPPU-AMERIKANKÄÄPIÖTERRIERI-KASVATTAJIIN

USA:n parhaat amerikankääpiöterrierikasvattajat ovat hyvässä yhteydessä SATHY ry:hyn. Viestit kulkevat Atlantin yli minuuttien varoajalla ja tämä edesauttaa ja helpottaa uusien koirien omistajien vaikeaa valintapäätöstä - mistä kennelistä hankkisin itselleni huippu-koiran?

SATHY ry. on tällä hetkellä tuomassa maahan ainakin kolmea amerikankääpiöterrieriä - yksi narttupentu tämän vuoden puolella, yksi uros ja yksi narttu ensi vuoden puolella.

Kysyntä on kovaa, emmekä me voi ohittaa muita uusia omistajia "pentujonossa". Jos olet itse kiinnostunut saamaan kotiisi verrattoman pienen työkoiran, ota yhteytta SATHYyn välittömästi. SATHY auttaa Sinua maahantuonnissa ja koiran valinnassa, sillä näissä koirissa ainoa vaikeus onkin se valinnan vaikeus - kaikki ovat niin suloisia!

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan itsellesi oikean, rekisteröidyn ja todella harvinaisen pikku terrierin, ota välittömästi yhteyttä.

amerikankääpiöterrieri

Amerikankääpiöterrieri tunnetaan alkuperämaassaan USA:ssa nimellä Toy Fox Terrier. Paikoin koiran syntymämaan lämpöön saattaa kaivata koiran lisäksi uusi omistajakin...

 

Toy Fox Terrier

Suomenssa erittäin harvinainen amerikankääpiöterrieri on alkuperämaassaan USA:ssa todella suosittu koirarotu. Pientä, vikkelää ja älykästä koiraa käytetään usein alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan - jyrsijöiden hävittämisessä maatiloilla.


EU:SSA POHDITAAN "TAISTELUKOIRA"-ASIAA

Keskiviikon Nelosen tv-uutisissa kerrottiin Saksan, Ranskan ja Luxemburgin ehdottaneen EU-maihin "taistelukoirakieltoa". Uutisissa jatkettiin ja kerrottiin "taistelukoiria" olevan Suomessa pari tuhatta.

Uutisessa haastateltiin mm. Brysselissä olevaa sisäministeriön hallitusneuvos Pekka Järviötä, joka sanoi, että Suomi ei ainakaan kannata moista lakiehdostusta. Samoin Pekka Järviö epäili, että koko lain kannatus jää häviävän pieneksi.

Sinänsä uutinen on hyvä, että Suomi ei kannata torstaina 28.9.2000 Brysselissä käsiteltävää asiaa. Huono asia on se, että kaikesta ministeriön tiedottamisesta huolimatta asiasta kuulee vasta uutistista ja käsittelypäivän aattoiltana - telkkarista.

SATHY ry.:n toimesta on yritetty tavoittaa ministeriön ihmisiä, mm. sisäministeriös hallitusneuvos Pekka Järviötä, kansliapäällikkö Juhani Perttusta, lainsäädäntöneuvos Lauri Ylivakkuria, jne. Mutta kukaan ei ole paikalla arkiaamuisin tai muuten tavoitettavissa.

Ohessa kuvia uutisista - vähän lohduttaa se, että SATHY ry.:n edustamia puhdasrotuisia koirarotuja ei enää lasketa "taistelukoiriksi"

Miten on mahdollista, että EU:ssa ollaan kieltämässä "taistelukoiria"? Kyse on myyttisestä tappajakoira-ilmiöstä - asiasta lisää tästä linkistä.

Klikkaamalla yllä olevia kuvia saat suurennoksen.


SATHY EXPO 2000 OLI JYMYMENESTYS!

SATHY Expo 2000 onnistui erinomaisesti!

Sunnuntaina 10.9.2000 pidettiin vuosittainen SATHY Expo -koiratapahtuma. Paikalle saapui valtaosa Suomen amerikanbulldoggeista ja amerikanpitbullterriereistä. Paikan päällä oli myös Suomen ensimmäinen ja tällä hetkellä ainoa vanhaenglanninbulldoggi. Muutamia kuvia on jo Expo 2000 -sivuilla.

Expon yhteydessä järjestettiin samalla ensimmäistä kertaa Suomessa koirien taakanvetokilpailu. Taakanvedossa kilpailtiin ei vähemmästä kuin virallisesta Suomen mestaruudesta.

Ohjelmassa oli myös näytöksiä, infoa, HUSSE-koiranruokaesittely/myynti ja kaikkea kivaa. Ihmiset ja koirat viihtyivät aurinkoisessa säässä erittäin hyvin.

lihamuuri

Paikoitellen yleisön ja järjestäjien muodostama lihamuuri oli niin sankka, että koiria ei tahtonut nähdä näiden seasta. Tästä kuvasta tarkka katselija huomaa muutaman ab-koiran ja vanhaenglanninbulldogin pään ...

Lisää Expo 2000 -asiaa seuraavassa SATHY Uutiset -lehdessä (numero 6/2000) ja SATHY:n kotisivuilla lähipäivinä.
Muutamia kuvia on jo Expo 2000 -sivuilla.


TAAKANVEDON SUOMENMESTARIT

Koirien taakanvedon Suomenmestaruuskisat pidettiin SATHY Expo 2000 -tapahtuman yhteydessä, Järvenpäässä. Osallistuvat koirat jaettiin kahteen ryhmään, narttuihin ja uroksiin.

Narttukoirien taakanvetotaso oli ehkä himpun verran ammattimaisempaa kuin urosten ja narttuluokan voittajaksi selvisi viisivuotias amerikanpitbullterrierinarttu December.

Taakanvedon Suomenmestarit 2000

December

December, amerikanpitbullterrieri (narttukoirat)

December veti niin paljon taakkaa, että taakanvetokärryt (50 kg) ja lisäpainot (220 kg) loppuivat kesken. Varovasti arvioiden December olisi helposti vetänyt muutamaa henkilöautoa mutta Suomenmestaruus heltisi jo näillä painoilla. Decemberin suoritus oli erinomainen, koira odotti tottuneesti omistajansa komentoa ja vasta käskyn saatuaan koira veti taakan tasaisen rauhallisesti 4,5 metrin matkan.
Decemberin treenausta voi katsoa taakanvetosivuilta. Hyvä December.

 

Dino, amerikanbulldoggi (uroskoirat)

Uroskoirien Suomenmestaruuden voitti amerikanbulldoggi Dino, joka on yksi Suomen ensimmäsiä amerikanbulldoggeja. Uroskoiria osallistui enemmän ja tarmoa riitti. Amerikanbulldoggeilla riitti voimaa vaikka kuinka paljon mutta tekninen suoritus oli usein kompastuskivi. Dino ylittikin 4,5 metrin matkan omistajan kannustuksen avulla ja korjasi talteen Suomenmestaruuden - hyvä Dino!

 

 

Taakanveto on nyt selvästi vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa koiraurheilussa ja monet osallistujat vakuuttivat saavansa oman koiransa treenattua helposti vuoden 2001 Suomenmestariksi. SATHY tuleekin kannustamaan harjoitusta ja tulee julkaisemaan lehdessä treeniohjelman, jolla koiran ja omistajan saa huippukuntoon ensi kesän Suomenmestaruuskisoihin.

Vuoden 2000 taakanvedon Suomenmestaruuskisoista enemmän seuraavassa SATHY Uutiset -lehdessä (numero 7/2000) ja SATHY:n kotisivuilla lähipäivinä. Muutamia kuvia on jo Expo 2000 -sivuilla.


MAAILMAN PARHAAT KOIRARODUT SELVITETTY

USA:n virallinen eläimien luonnetestaus-instanssi, The American Canine Temperament Testing Association, on nyt saanut päätökseen pitkään kestäneet luonnetestaukset amerikanpitbullterrierin ja amerikanstaffordshirenterrierin kohdalta. Koko kattava koeohjelma aloitettiin vuoden 2000 alussa. Lopputulos on se, että huolimatta huonosta maineestaan median keskuudessa ja huonosta onnestaan joutua väärien ihmisten käsiin, amerikanpitbullterrieri ja amerikanstaffordshirenterrieri omaavat edelleen sen saman uskollisuuden ja hyvän ihmisrakkaan luonteen, mikä on näille roduille se kaikkein ominaisin luonteenpiirre.

The American Canine Temperament Testing Association totesi virallisessa lausunnossaan, että amerikanpitbullterrieri ja amerikanstaffordshirenterrieri ovat molemmat mitä suurimmassa määrin erittäin väärin ymmärretty rotu. Tiukoissa ja tarkoissa luonnetesteissä The American Canine Temperament Testing Association tuli siihen vääjäämättömään lopputulokseen, että koko amerikanpitbullterrieri-rotu läpäisee tiukimmankin luonnetestauksen 95 prosenttisesti. Vertailun vuoksi vielä kerrottakoon, että muut 135 rotua läpäisevät samat testit vain 75 prosenttisesti.

Koko maailman hämmästykseksi The American Canine Temperament Testing Association vielä julkisti, että nämä luonnetestit läpäistyään on nyt puhdas fakta, että koko amerikanpitbullterrieri-rotu on maailman neljänneksi parhain koira, kun mitataan luonnetta, tottelevaisuutta, koiran sopeutumista ihmis-yhteisöön, koiran suhtautumista muihin koiriin ja eläimiin ja ylipäätään koiran sosiaalisuutta.

(1990-luvun alussa tehtiin vastaavanlaisia testejä Yhdysvallosissa eri viranomaisten ja eläinlkääkäreiden toimesta. Kaikki saivat saivat saman lopputuloksen kuin yllä mainittu. Lopullisista raporteista on tarvittaessa saatavilla kopiot SATHY ry.:stä.)


LISÄÄ AMERIKANKÄÄPIÖTERRIEREJÄ!

SATHY ry. on vihdoin ja viimein, monien kuukausien uurastusten jälkeen löytänyt vastuuntuntoisen AKT kasvattajan. Daami asuu Ohiossa, on kasvattanut AKT-koiria reilut kymmenen vuotta ja kaikki koirat ovat tarkoin linjajalostettuja, UKC rekisteröityjä ja moninkertaisia näyttelyvoittajia.

SATHY ry. on vastaanottanut kuluneen vuoden aikana useita kiinnostuneita kyselyitä amerikankääpiöterriereistä ja nyt onkin aika siirtyä puheista tekoihin. Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan itsellesi oikean, rekisteröidyn ja todella harvinaisen pikku terrierin, ota välittömästi yhteyttä. Kyseessä on huippukoiria!

SATHY selvittää parhaillaan perinpohjin eri rotujen kasvattajia ja yrittää varmistaa mahdollisesti Suomeen päätyvien koirien terveydellisen huipputason. Edellä mainittu AKT-kasvattajan kanssa neuvotellaan parhaillaan Suomeen tuotavista koirista, joten jos AKT-rotu kiinnostaa niin nyt on erinomaiset mahdollisuudet saada super-luokan kääpiökoira vähällä vaivalla.

AKT-koiria pyykin kimpussa


SATHY SIVUJEN PALAUTESIVU

SATHY ry. sivut ovat saaneet runsaasti palautetta esitepyyntöjä. Kaikki yhteydenotot ovat olleet positiivisia ja kannustavia - kiitos kaikille. Runsas esite- ja materiaalikysyntä on ollut positiivinen yllätys yhdistykselle. Jotta kaikki saisivat omansa mahdollisimman pikaisesti on SATHY:n sivuille lisätty palautesivu, jolta voi helposti klikkaamalla pyytää esitteitä, lehtiä ja muuta kivaa.


AMERIKANBULLDOGGI ELOKUVATÄHTENÄ

Suomessa 18. elokuuta 2000 ensi-iltansa saava elokuva "Palaa luokseni (Return To Me)" on jokaisen amerikanbulldog-omistajan syytä käydä katsomassa. Elokuvassa on (melkein) pääosassa Mel-niminen ab-uros. Amerikanbulldoggit ovat kunnostautuneet aiemminkin elokuvarooleissa, joten ei ole ihme, että Mel-koira on kuin kotonaan David Duchovny ja Minnie Driverin tähdittämässä elokuvassa (lisätietoja tästä elokuvasta löytyy mm. www.leffa.com ja muilta vastaavilta elokuvasivuilta).
Aikaisemmin ab-koirat ovat kunnostautuneet mm. kotia kohti -elokuvassa, joka kertoo lemmikkikolmikon seikkailuista.


HELSINGIN SANOMIEN PÄÄKIRJOITUS

30.7.2000 julkaistu Helsingin Sanomien pääkirjoitus kummastutti monia lukijoita. Lyhyessä kirjoituksessa korostuu lähes kaikki ne kliseet, jotka on mainittu ns. tappajakoirista kirjoitettaessa. Kirjoitusta lukiessa herää kysymys mitä tällaisen jutun kirjoittajan päässä liikkuu?

Juttu on luettavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä.


KOIRAN OSTAJAN OPAS

Viimeaikojen julkisuus on saanut koiraharrastaja kiinnostumaan yhdistyksemme koiraroduista. Innostukseen liittyy myös nurjia asioita kuten helppon rahan toivossa olevat koiratrokarit (kts. mediamyytti)  ja hätiköiden tehdyt ostopäätökset. Onneksi monet koirahankintaa harkitsevat ovat osanneet ottaa yhteyttä yhdistykseemme ja ovat siten saaneet ensiarvoisen arvokasta tietoa koirahankinnan suhteen.

ÄLÄ OSTA KOIRAA, JOKA EI OLE ABA, ADBA, UKC TAI OEBA REKISTERÖITY
Puhdasrotuinen rotukoira on aina rekisteröity jossakin näistä kattojärjestöistä.

Ikävä kyllä kaikilla ei ole kärsivällisyyttä tutustua koirarotuihin ennen ostopäätöstä ja siten tulee hankittua aivan muita koiria kuin puhdasrotuisia koiria. Uusi osto-opas kertoo pähkinänkuoressa mitä ei kannata ostaa ja miten koiranostossa tulee edetä.


MINNE JOUTUVAT SAKSAN AMSTAFFIT, STAFFIT JA PITIT?

Koiravihaajien iloksi Saksassa on aloitettu varsinainen koirateurastus. Maasta yritetään nyt hävittää järjestelmällisesti kaikki tietyn rotuiset koirat. Koiranomistajat ovat joutuneet ahtaalle ja monet ovat jopa hylänneet koiransa (mikä kertonee jotakin sikäläisistä koiranomistajista).

Vaan mitä tapahtuu poliisilaitoksille joutuneille koirille? Se selviää näistä kuvista. (varoitus - kuvat eivät sovi eläinystäville)


KOIRAMME-LEHTI SEKOILEE

Moni koiraystävä on ottanut yhteyttä SATHY ry:hyn ja kertoneet hämmästyneinä heinäkuun Koiramme-lehden jutuista. Koiramme-lehti on Suomen Kennelliitto ry:n julkaisema lehti, jonka päätoimittaja Tapio Eerola on kunnostautunut kirjoittamalla luultavasti maailman typerimmän jutun pitbullterriereistä. Tapio Eerola kirjoittaa peräti neljän sivun verran omia täysin pimeitä ajatuksiaan ja teorioitaan amerikanpitbullterriereistä ja hämmästyttää lukijaansa lapsellisella tietämättömyydellään.
Jotta asia ei jää epäselväksi niin korostettakoon, että Suomen Kennelliitto ry. on ilmoittanut pitbullterriereiden olevan ok koirarotu vaikka he eivät sitä rekisteröi. Tapio Eerollalle tämä tieto ei ilmeisesti vielä ole kulkeutunut. 

TAAKANVEDON SM-KISAT LÄHESTYVÄT

Samalla kun SATHY Expo siirrettiin vähän eteenpäin siirtyivät samalla taakanvedon suomenmestaruuskisat. Palkinnot on oleva mahtavat puhumattakaan kunniasta!
Vieressä kuva aidosta taakanvetopokaalista.
Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä.

Taakanvedo SM-pokaali 

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ KERTOI SATHYLLE

SATHY ry.:n edustajat kävivät haastattelemassa maa- ja metsätalousministeriön virkamiesedustajaa, Pirkko Skutnabbia, joka kertoi mm. ettei hänen mielestään suomalaisilla koiranomistajilla ole tällä hetkellä hätää koirarotukohtaisista asetuksista.
- Suomessa virkavallalla on jo nyt välineet puuttua vaarallisiin epäkohtiin.
Haastattelusta tarkemmin SATHY Uutiset 4/2000, joka ilmestyy viikolla 28.

Pirkko Skutnabb


SATHY EXPO 2000 EI OLE SUNNUNTAINA 9.7.

SATHY Expo 2000 ja taakanvedon SM-kisat jouduttiin siirtämään hiukan myöhäisemmälle ajankohdalle.
Asiasta tiedotettiin erillisellä kirjeellä ja aikaisemmalla sähköpostilla. Asiasta tulee tarkempaa tietoa SATHY Uutiset 4/2000 -lehdessä, joka tulee postitse muutaman päivän päästä.


UUSIN SATHY UUTISET -LEHTI JAKELUSSA

SATHY Uutiset 3/2000 -lehti on postitettu. Lehdessä on juttuja viimeaikoijen pitbull-otsikoista, ab-pentueesta, koiran testaamisesta, ym. Lehden saa kun slähettää sähköpostia info@sathy.org otsikolla SU032000.

Melkein kaikkia vanhempia numeroita voi lukea pdf-muodossa dokumentti-sivulta. 

SATHY ON NYT MYÖS VIDEO

 SATHY-yhdistykseltä on ilmestynyt koirista ja yhdistyksestä kertova video. Videon sisältö jakaantuu viiteen osaan: 

 • yhdistysasiaa
 • amerikanbulldoggi amerikankääpiöterrieri
 • amerikanpitbullterrieri
 • vanhaenglanninbulldoggi Kaikista roduista ennenjulkaisematonta materiaalia, historiaa, mielenkiintoista asiaa ja tietoa. Nauhan hinta on 100 mk sisältäen postikulut. Nauhaa voi tilata tilaussivulta, s-postitse info@sathy.org tai puhelimitse (09) 241 3339. 

SATHY Video
 

 

MEDIAN LUOMA MYYTTI TAPPAJAKOIRISTA

 Saksasta on kuultu omituisia uutisia - lehdet ovat otsikoinneet koirarotujen kiellon puolesta ja suuri yleisö on paniikissa. Onko olemassa tappajakoiria ja jos on niin miksi ne eivät näy tilastoissa? Totuus ei ole mikään salaisuus mutta jostakin syystä kukaan ei halua uskoa sitä. Tässä on totuus median luomasta tappajakoira-myytistä- 

Asiaa mefiamyytistä

Klikkaa tästä lisätietoa mediamyytistä. 
 

 

PITCASSON TAULUT HUIPPUHINNOISSA

 Spanky-niminen pitbullterrieri on kunnostautunut taidemaalarina ja sen maalamia tauluja myydään nyt huippuhinnoin. Ennätyshinta $550 maksettiin taulusta, joka on nyt diabetes-sairaalan seinällä.

Spanky-pitbullin aikaansaannokset eivät rajoitu pelkästään maalaamiseen vaan se sai korkea-arvoisen "American Kennel Club Canine Good Citizen Certification" kunniamaininna ja "Phoenix Police Junior Officer" -virkamerkin. Lisäksi Spanky on kunnostautunut ensiavustajana ennakoimalla sairaskohtauksia!

Hyvä Spanky-pitbulli! Lisää tästä koirasta  tästä linkinstä.

Pitcasso työssä
 

 

LISÄÄ HUONOJA UUTISIA RANSKASTA

 Ilmeisesti viiden koiran (joista yksi pitbulli ja neljä muunrotuista) puremista sai kesäkuun alussa surmansa 86-vuotias nainen. Koirat olivat karanneet erään rouvan koiratarhasta kaivautumalla aidan ali.

Vuoden alussa säädettiin voimaan laki, joka kieltää tietyn rotuisten koirien pidon, ellei niitä ole ensin rekisteröity, tatuoitu, steriloitu, jne. lain vaatimalla tavalla. Lain voimaan tulon jälkeen Ranskassa on syntynyt ns. taistelukoira-buumi ja kaikenlaisia monirotuisia karvaturreja myydään nyt huippukalliina pitbulleina.  

UUSIN SATHY UUTISET -LEHTI JAKELUSSA

Uusin SATHY Uutiset -lehti on postitettu. Lehdessä on juttuja mm.

 • - kohta pidettävistä SATHY EXPO 2000 
 • - taakanvedon SM-kisoista 
 • - taakanvetoammattilaisten haastattelusta 
 • - Suomeen tulossa olevista uusista SATHY-rotuisista koirista (mm. uusi Olde!) 
 • - Hesarin pitti-jutusta 
 • - ym. 

Luukusta lehti kolahtanee perjantaina 25.5. tai heti seuraavan viikon alussa. info@sathy.org laita otsikkoksi SU022000.

Melkein kaikkia vanhempia numeroita voi lukea pdf-muodossa dokumentti-sivulta.

SATHY Uutiset 2


 

HS YRITTÄÄ MATKIA JUORULEHTIÄ 

HELSINGIN SANOMAT -lehdessä oli kylmän hien otsalle nostava juttu Ranskan pitbull laista. Ikävä kyllä alkuperäinen uutistoimiston juttu oli huono ja virheellinen. Suomalainen toimittaja oli kääntänyt sen ja lisännyt vielä loppuun vähän dramatiikkaa kertomalla, että Suomessa taistelukoiria ei ole kielletty.

Ei voi muuta kuin ihmettellä, että eivätkö journalistit osaa tosiaankaan etsiä faktatietoa esimerkiksi alan yhdistyksistä, kirjoista, tms. Koko Ranskan lakihan oli täysin pelle-idioottien aikaansaama, jolla ei ole pienintäkään faktaa takanaan.

Onneksi Suomen ministeriön edustaja, Skutnabb, on tervejärkinen ihminen, joka osasi kertoa toimittajalle, että hysteriaan ei ole aihetta. 

hesarin juttu

PITBULL-OMISTAJIEN KOMMENTTEJA HELSINGIN SANOMAT -JUTUSTA

- Luetutin Hesarin jutun neljällä sukulaisella, joiden kaikkien mielestä piteistä välittyi äärimmäisen negatiivinen kuva - mitäpä muutakaan. Yksi kysyi, että pitääkö meilläkin odottaa, että ne tappavat jonkun. Samaan aikaan hän paijasi koiraani, jota kotiväki noin yleensäkään ei yhdistänyt juttuun. Tietenkään. Meidän pitbullihan on niin kiltti ja fiksu ja suloinen...

- omituista että hesarin kaltainen lehti kirjoittaa tällaista p*skaa. Luulis reportterin kysyvän ensin tosiasioita ennenkuin kääntää jutut. Mikä on taistelukoira? Erottavatko ne jotenkin maagisella silmällä staffit, pitit ja amstaffit toisistaan? Mittasin just että tämä pitti-spektaakkeli-juttu sai moninverroin enemmän palstatilaa verrattuna Hollannin ilotuliteturmaan (yli 20 kuollutta) ! Kai ne asiat on tärkeysjärjestyksessä?

- ... odotin koko ajan iltapäivälehtien alkavan revittää tällä loppuunkuluneella pitbull-aiheella ja sitten se onkin Hesari, joka tekee anti-pitti-juttuja. Onneksi Suomen ministeriössä on sen verta fiksua porukkaa, että eivät mene pitbull-hysteria-retkuun. ja ....


 

SATHY UUTISET -LEHTI JAKELUSSA

SATHY Uutiset -lehti on postitettu jäsenille ja vähän muillekin. Jos et saa omaasi muutaman päivän kuluessa - tai jos tiedät jonkun, joka sellaista kaipaa - niin ole hyvä ja toimita osoitetiedot sähköpostitse osoitteeseen: info@sathy.org laita otsikkoksi SU012000.

Melkein kaikkia vanhempia numeroita voi lukea pdf-muodossa dokumentti-sivulta.

SU 01 2000


PARHAIMMAT PITTIKAVERUKSET

Tässä tuoretta kuvasaldoa Suomen valiopiteistä - ja he ovat vielä parhaimmat kaverukset! Hiljan Suomeen tuotu Hertta (Clemmon's Dixie Belle) ja jo aikuisempaa kaliiberia edustava Taiga ovat molemmat narttuja ja tulevat hyvin toimeen keskenään. Ikäeroa on muutama vuosi.

(kuva tulossa)

Tuoksut on vieraat ja koiriahan on karvoihin katmista, tuumii oikealla Taiga.Talvella, syvässä lumessa luodaan parhaat edellytykset koko pitiniän kestävälle ystävyyssuhteelle, tuumivat samaa lumileikkiä rakastavat Hertta ja Taiga. Hertta ja Taiga tutustuvat toisiinsa ensimmäistä kertaa ja tarkoituksena oli luoda symppiskoirien välille pitävä ystävyyssuhde.Kyllä vanha vielä näyttää, missä kaappi seisoo ja sitten voidaan jatkaa leikkejä.


UUSIA AMERIKANPITBULLTERRIEREITÄ

Melkein kaikki uudet koirat ovat tuontikoiria ja useimmiten ne tuodaan alkuperämaasta - hyvä niin koska amerikanmantereella on maailman parhaimmat pitbullterrierinkasvattajat. Nämä kuvissa olevat koirat ovat mayday-koiran sukulinjaa.

 

kuva kopassa

Tuontikoira hetkeä myöhemmin - uuden omistajan turvallisessa sylissä. Omistajalle tämä on suuri hetki!

Tällaiselta näyttää koira, joka on juuri tullut maapallon toiselta puolelta. Yleensä koira on jo kotiutunut omaan koppaansa ja parhaimmassa tapauksessa nukkuu melkein koko matkan!

Tässä sama koira kuin ylimmässä koppa-kuvassa. Nyt on jo paljon kivempaa!!! Matkan jälkeen koira voi olla vähän väsy mutta mitään ylivoimaisen vaikeata matkanteko lentokoneessa ei tunnu olevan.

Molemmat tässä esitetyt koirat edustavat sukutaustaltaan maailman tarkinten jalostettuja koiria.


CHOPPER 3V!

Chopper pitbulli

Suomeen aikoinaan Texasista tuotu Chopper-niminen urospitbullterrieri täytti 5.2. kokonsidys kolme vuotta! Paljon onnea, Chopper!

Omistaja kirjoittaa "... annoin ylimääräistä kinkkua ja siankorvia siitä hyvästä.Vointi on pojalla ollut ihan hyvä jos ei lasketa pieniä tapaturmia lukuun joita sattuu vähän väliä kun ei paljon jaksa varoa kun pihalla riehuu...."

ja jatkaa "... koira on ollut ystävällinen ja oikein mainio seurakoira näin perheen kesken.  Lähetin kasvattajalle kuvan."
 
 


VANHAENGLANNINBULLDOGGIUUTISIA

Suomen ensimmäinen vanhaenglanninbulldoggi on kotiutunut Suomeen hyvin. Koira asuu monikoiraperheessä, jossa tämä kaikkien bulldoggien äiti päässee peuhaamaan mielin määrin. Klikkaa tästä lisää tarinaa itse koiranomistajalta. Kokemuksia vanhaenglanninbulldoggista.

Suomalainen vanhaenglanninbulldogi


RANSKASSA ANTI-PITBULL-LAKI

Ranskassa uusi pitbull-laki. Uutistoimistojen kautta on virrannut tietoa, että Ranskassa meni läpi, yleisön vastustuksesta huolimatta, amerikanpitbullterrierit kieltävä laki. Laki kieltää kyseisen rodun hankkimisen, jalostamisen, myymisen, yms. Jo olemassa olevat koirat on pidettävä kytkettyinä ja kuonokopattuina. Perusteluja tälle laille ei ollut eikä se käytännössä myöskään johda mihinkään. Harmi vaan kun laki saattaa toimi esimerkkinä muille lainsäätäjille.

(1999 uutisia - 1999 news)(1998 uutisia - 1998 news)

SATHY rodut

YHDISTYKSET
- yhdistyksistä
- kattojärjestöt
- rekisteröinntiasiaa.

DOKUMENTIT
- lehdet
- rotuesitteet
- maahantuonti
- käsikirjat
- julkaisut
- purematilastot.

LINKIT
- rotukohtaiset
- yhdistykset
- tarvikkeet.

UUTISET
- ajankohtaiset asiat
- tulevat tapahtumat
- tiedotteet.

ENGLISHINFO
- what is SATHY?
- shortly aboutus.


Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.
Lisätietoja http://WWW.SATHY.ORG
© 1990 - 2003 SATHY
Koirien taakanveto™, Koirien voimaveto™ ja Kääpiöterriereiden tuholaistorjunta™ ovat SATHY ry.:n tavaramerkkejä.