Jos Sinulla on lisättävää, kerrottavaa, mielipiteitä, tms. niin lähetä s-postia osoitteeseen pdunkel@nic.fi

SHARP PC-1261

Laitteen merkki ja malli:

SHARP PC-1261

Koko:

135 x 70 x 11 mm

Paino: 

n.150g

Hinta: 

5 € kirppiksellä.

Hyvää: 

Yksi parhaita nostalgia-ostojani.

Huonoa: 

Hitaus Internet-käytössä...

Muuta: 

Löysin tämän tehotietokoneen kirppikseltä jokin aika sitten ja se oli kertasen kaikkiaan pakko ostaa! Sillä ensimmäinen OMA tietokoneeni joskus 15v sitten oli vastaavanlainen, joskin hieman "halvempi" malli.

Kotelo:Vankka metallirunko joka sujahtaa kätevästi kovamuoviseen suojakuoreensa. Tämä suojaa näytön ja näppäimistön, kun laite on taskussa. Muovikuoren saa työnnettyä toisin päin laitteen taakse pois tieltä, kun konetta käyttää.

Näyttö: 2 riviä, 24merkkiä/rivi. Uskomattoman hyväkontrastinen LCD. Lisäksi kontrastin säätö toimii kätevästi säätöpotentiometrista laitteen sivussa. Tästä olisi monella modernilla PDAlla paljon oppimista! Koko on tosin hieman pienehkö, eikä grafiikkaa tai skandejakaan ole, taustavalosta puhumattakaan.

Näppis: Ihan oikea QWERTY ja vielä erillisellä numeronäppäimistöllä! Monestako nyky-PDAsta löytyy moinen ihme? Tuntuma jopa parempi, kuin joissain uusissa PDAssa, mutta pienestä koosta hiemon miinusta.

Muisti: 9,5Kb Huima muisti, jonne saa melkein mitä vain!

Kaiutin: Laite osaa PIIPata! Tarvittaessa vaikka montakin kertaa peräkkäin!

Toiminnot, ohjelmat, softa:

Laskin ja ohjelmointikieli.
Laskin: Kunnon ohjelmoitava funktiolaskin. Ei nyt matriiseja tai differentiaalia osaa, mutta muuten kyllä laskee automaattisesti vaikka isoympyräpurjehdusta.
Ohjelmointikieli: Vanha kunnon BASIC. Tällä kelpaa naputella vaikka minkä moisia hyötyohjelmia iltojensa ratoksi. Ja tässä Basicissa on rivinumerot, eikä tietoakaan sekavista trendi-objekteista. Ainoana miinuspuolena mainittakoon suorat muistiosotukset, tai siis niiden puute!
Muita ohjelmia: Näitä riittää ja löytyy! Juuri niin paljon, kuin niitä jaksaa itse kirjottaa...

Liitännät: 

Sharpin oma liitin, jolla laitteen saa kytkettyä nauha-asemaan, sekä kirjoittimeen. Tälle tehomyllylle oli aikoinaan tarjolla myös
"telakka-asema", joka sisälsi molemmat. Oi site tietojenkäsittelyn huumaa, kun nauha vinkui ohjelmia koneen muistiin ja lämpötulostin suhisi´tulosteita alkoholin palamisesta kehossa ja aikatauluja siitä koska jälleen uskalsi tarttua auton rattiin...

 

Pari netti-linkkiä: 

Jos jollakin on näistä tietoa, niin pistäkää välittömästi mailia!

 

Loppukaneetti:

Älä ota sitä vakavasti... ...eli laite ei ole mikään oikea PDA,
vaan lähinnä ohjelmoitava laskin. Sellaiseksi sen kirppikseltä ostinkin, mutta pakkohan sille oli myös ohjelmia keksiä kun tällaisen palan historiaa löysi. Jos et ole joskus aikaisemmin omistanut tällaista ja aika ole kullannut muistoja siitä, niin älä koskaan ostakkaan .

Asiantuntija:

herra Tuukka Uusheimo

takaisin etusivulle
Puuttuiko jokin? Emailaa pdunkel@nic.fi