etusivu 
 
Kilpailu 
 
leffajuorut
 
tulevaa uutta ohjelmistoa
 
arkisto 
  
elokuvateatterit 
  
leffalinkit 
 
palaute 
 
lisää oma arvostelu leffasta

 

hannibal
(hannibal)
4 tahtea

rammaksi silvotun kroisoksen etäsisestä keskustelusta alkavan hannibal-leffan yksi keskeisistä roolihahmoista on naispuolinen fbi-agentti starling (julianne moore). starling on pätevä virkavallan edustaja, joka heti alussa johtaa vaarallisen huumerikollisen pidätystä. huumerikoksten selvittely jää kuitenkin taka-alalle kun starling saa vihiä vaarallisen psykopaattisarjamurhaajan, hannibal lecter (anthony hopkins), olevan taas kuvioissa. suurinpiirtein näistä kuvioista alkaa hannibalin metsästys, tarina, joka on paikoitellen erittäin raaka ja verinen.

leffan ovela osuus on kerronta, joka etenee rauhallisten keskustelujen ja tilanteiden myötä. rauhallisuus pohjustaa mielipuolisen julmia väkivaltaisuuksia. osittain hontelo juoni tökkii snadisti, eikä tämä elokuva ole erityisen jännittävä. sen sijaan hannibal-leffa sisältää aikamoisen roisia kohtia.

kaikki näyttelijät ovat hyviä. fbi-esimiestä esittävä ray liotta on erinomainen, samoin laskelmoivaa psykopaattia esittävä anthony hopkins. oukki doukki.


katsojan mielipide: 5 tähteä

nimimerkki "linkinpark girl" antaa elokuvateatterissa näkemälleen hannibal-leffalle viisi tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

"tosi hyvä leffa!!!hyvät näyttelijät!!!! mä oon 14wee ja pääsin kuitenkin kattoo sen. se oli mahtava!!!!!!!!!! "


katsojan mielipide: 5 tähteä

nimimerkki "make" antaa hannibal-leffalle viisi tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

"mahtavaa"


katsojan mielipide: 5 tähteä

nimimerkki "*tahtoo nähdä*" antaa hannibal kirjalle viisi tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

"...haven''t seen...(leffa) mutta sellanen, et onko kukaan lukenu kyseistä kirjaa? oon kuullu et kirja ja leffa on lopusta täysin erilaiset, ja kirjan loppu on parempi. ite oon lukenu kirjan, enkä valitettavasti päässy kattomaan kyseistä leffaa... *pettynyt* kirja oli kuitenkin loistava!"


katsojan mielipide: 5 tähteä

nimimerkki " i love hopkins" antaa hannibal -leffalle viisi tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

"aiva vitun hyvä. no tietenki ku oon hopkins-fani!!"


katsojan mielipide: 1 tähteä

nimimerkki "laura" näki hannibalin elokuvateatterissa ja antaa yhden tähden kommentoiden ytimekkäästi:

"ihan paska"


katsojan mielipide: 4 tahtea

nimimerkki "jones" näki hannibalin elokuvateatterissa ja antaa neljä tähteä kommentoiden:

"ei ihan uhrilampaiden veroinen mutta hyvä kuitenkin. elokuva sisältää roimasti mustaa huumoria ja on paljon viihteellisempi kuin edeltäjänsä. kannattaa katsoa."


katsojan mielipide: 2 tähteä

nimimerkki "beavis" näki hannibalin elokuvateatterissa ja antaa kaksi tähteä kommentoiden:

"pettymys. hannibal käynnistyy hitaasti ja tuntuu oudon päämäärättömältä loppuun asti. agentti starlingin hahmo on paperin ohut mikä ei välttämättä ole näyttelijän vaan käsikirjoituksen vika. lecterin psykologisointi tuntuu nyt kiusallisen kliseiseltä ja hetkittäin lähes parodialta. hopkins tekee työtä velton oloisesti. hannibalista olisi voinut tulla vuoden kaamein ja hauskin mustan komedian, mutta nyt se ei onnistu olemaan oikein mitään särmättömyytensä takia. gary oldman on elokuvan ainoa piristys. lopun aivojen syönti on päälleliimatun oloinen vaikkakin jonkinlainen ennätys kuvottavuudessaan."


katsojan mielipide: 2 tähteä

nimimerkki "maruzella" antaa hannibal -leffalle kaksi tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

"välillä ihan siedettäväksi venyvä leffa jossa on paljon ennalta arvattavia juonen käänteitä. loppu oli tosi tyhmä!!!!!! kannibalismi kohtaukset olivat jotakuinkin etovia, mutta niinhän on kai tarkoituskin
ps.ikäraja hannibalille on 18 eli
henkkarit mukaaan"


katsojan mielipide: 5 tähteä

nimimerkki "ms.love" antaa hannibal -leffalle viisi tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

"anthony hopkinsin näyttelytyö oli suorastan mahtava! hän eläyty loistavasti rooliinsa! elokuvan huonoja puolia on se,että huoni ei tule kovin yllättäväksi vaan pysyy samana. mutta loistava leffa!"


katsojan mielipide: 5 tähteä

nimimerkki "anthony hopkins" antaa hannibal -leffalle viisi tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

"i'ts great movie look"


katsojan mielipide: 2 tähteä

nimimerkki "long way man!" antaa hannibal -leffalle kaksi tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

"efektit tökki, eikä anthony osannu oikeen enää hommiaan! juoneltaan elokuva olis ollu mahtava, mut tökerö toteutus ja huonot näyttelijät pilas sen!"


katsojan mielipide: 4 tahtea

nimimerkki "krrrr" antaa hannibal -leffalle neljä tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

"krrrrr... oli niin siis mielettömän pelottava.. paitsi yksi asia mua ärsytti: jodie olisi ollut paljon parempi tohon rooliin ehdottomasti!! vaikka ei juliannakaan huonosti näytellyt! subra-hyvä kauhujubakka :)"

leffa.com kuittaa: subra-hyvä kauhujubakka? no vihdoinkin uutta artikulointia! hah haa!!! hyvä krrr!!!


katsojan mielipide: 4 tahtea

nimimerkki "namskis" antaa hannibal -leffalle neljä tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

" jokseenkin erilainen, kuin uhrilampaat 1. julianna päihittää jodien mennen tullen ja anthony on oma karmiva itsensä. leffassa ei ole sellaista piinaavaa jännitystä joka oli ykkösen suurimpia vaikuttimia. enimmäkseen tässä pohdiskellaan psyykkisiä häiriöitä yms. hienot erikoisefektit pelastavat paljon ja antavatkin suurelta osaltaan aihetta neljään tähteen."


katsojan mielipide: 5 tähteä

nimimerkki "kannibaali alias hannibal lecter" antaa hannibal -leffalle viisi tähteä ja kommentoi leffa-arvosteluksi

"huisin karmea ja pelottava leffa. en haluaisi tavata anthony hopkinssia (alias hannibal lecter) tultuani ulos teatterista, sen verran karmea rooli hänellä oli tässä leffassa. jos tykkäsit uhrilampaista, tai manaajasta, käy katsomassa hannibal. se on sika hyvä. muuten... jos sinulle tulee leffassa nälkä, voit syödä vierustoverisi alkupalaksi. hannibal on best!!!!!!!"


 

kesto: n. 2 h 30 min
kopioita: ?

ikäraja: ?
levittäjä: fs film oy

ohjaus: ridley scott (gladiaattori)
pääosissa:

anthony hopkins (mi2)
julianne moore (jutun loppu, ihanne aviomies, magnolia)
ray liotta
frankie r. faison (thomas crow), giancarlo giannini, francesca neri, zeljko ivanek, hazelle goodman, david andrews, francis guinan, enrico lo verso, mark margolis, ivano marescotti, fabrizio gifuni, ennio coltorti

ensi-ilta: 23.2.2001

 

lisää oma arvostelu leffasta