Pääsivu Ylös Sisältö Hakusivu Palautesivu

Lohinappula
Keinulenksu Kimallelarva Lohinappula Lyijysimppu Mätipallo Rehurööri Yhdistelmäperho

 

Sidontalanka: musta, mutta muunkin värinen käy
Koukku: 3-haarainen lohikoukku, alkukesästä nro 4-8 ja matalan veden aikaan nro 10-16
Runko: väri oman mielen mukaan, mallinappulassa on käytetty 1/2 fluorikeltaista kimallechenilleä, 1/4 mustaa dubbingia ja 1/4 fluorioranssia villaa (siiven etupuolelle)
Siipi: mustaa rämemajavan tuulikarvaa harvana koukun ympäri mustan ja oranssin runkoosan väiiin
Pää: musta
Parhaimmillaan: Keskikesällä valoisan ja matalan veden aikana lohivirroilla.
Kannattaa kokeilla: Pilkkinä (painotettuna) tai pilkin alla houkuttimena.

 

Lohinappulan sidontaohje

1. Pohjusta koukun varsi sidontalangalla. Pura chenillen päästä pieni osa ydinlankaa näkyviin ja kiinnitä se tukevasti koukun takaosalle. Siirrä sidontalanka hieman rungon puolivälin etupuolelle. Kierrä chenille vieri viereen rungon puoliväliin ja kiinnitä sidontalangalla paikalleen. Poista ylimäärä. Nappulalle voi myös sitoa pyrstön ja helan, jos haluaa.

 

2. Sido kimppu rämemajavan tuulikarvaa tyvestään kiinni tasaisesti koukun varren ympäri osoittamaan eteenpäin. Tippa lakkaa tyville takaa lähes ikuisen kiinnityksen. Dubbaa mustaa villaa tai vastaavaa sidontalangan ympäri ja kierrä siitä noin neljäsosarungon mittainen musta osa.

 


3.
Käännä rämemajavasiipi tasaisesti perhon ympärille takaviistoon.

4.
Kiinnitä ohut fluorisoiva villalanka tai vastaava päästään siiven etupuolelle ja kierrä langasta loiva koukun silmään päin kapeneva kartio. Poista ylimäärä. Muista jättää perhon päälle riittävä tila.

 


5.Viimeistele perhon pää sidontalangalla muotoonsa ja varmista tipalla kirkasta lakkaa. Pään voi lakata vielä muutamaan kertaan ohuella mustalla lakalla.
 

 

Jos on kysyttävää tai kommentoitavaa niin lähetä postia janpul@nic.fi.
Copyright © 2000 Janne Pulkkinen