Pääsivu Ylös Sisältö Hakusivu Palautesivu

Kimallelarva
Keinulenksu Kimallelarva Lohinappula Lyijysimppu Mätipallo Rehurööri Yhdistelmäperho

 

Koukku: käyrävartinen sedge/katkakoukku nro 8-1 6, mieluiten vahvalankainen
Kierre: ohutta 0, 10-0, 15 mm siimaa
Selkä: leveää helmiäisflashabounauhaa tms
Runko: Furry Foamia kierrettynä
Jalat: lyhyt, pieni kimppu peltopyytä, karvaa tms
Pää: musta, lakataan
Parhaimmillaan: taimenkoskilla larvastuksessa kesäkuulta kauden loppuun
Kannattaa kokeilla: järvillä ja pilkillä sekä ahvenen perhokalastuksessa

 

 

Sidontaohje

1. Pohjusta koukun varsi sidontalangalla mutkasta alkaen. Kiinnitä kierresiima koukun varrelle mutkaan saakka. Kiinnitä leveä fiashabounauha myös mutkaan koukun varren yläpuolelle. Nauhasta tulee larvan selkäkilpi.

 

2. Furry Foam on nukkapintaista vettä imevää superlonlevyä, jota on myynnissä usean värisenä noin 10 mk/levy. Levy on molemmin puolin nukkapintainen ja normaaleihin pikkuperhoihin käytettäessä se kannattaa vetää käsissä varovasti halki. Levyn välissä on harva verkkokudos, jonka avulla levyn voi halkaista ilman erityisiä työkaluja. Nukkasuperlonista saa helposti hyönteismäisen karvarungon. Vain isoihin ja pitkävartisiin kalajäljitelmäperhoihin kannattaa käyttää halkaisematonta Furry Foamia.

 

3. Leikkaa halkaistusta Furry Foamista noin puolen sentin levyinen soiro, jonka kärki leikataan teräväksi. Kiinnitä Furry Foam terävästä kärjestä koukun mutkaan ja siirrä sidontalanka eteen. Kierrä foamista larvalle nukkapintainen runko. Foamia voi ja kannattaakin kiertää osin itsensä päälle, jolloin sillä voi muotoilla rungon halutun malliseksi. Kiinnitä foami eteen ja poista ylimäärä. Furry Foamia voi hieman venyttää, jolloin nukkapinta harvenee ja siitä saa ohuemman rungon. Varo kuitenkin vetämästä liikaa.

 


4.
Aseta välkettä antava flashabousoiro selän yli eteen ja kiinnitä se. Poista ylimäärä. Leveää flashaboutinseliä löytyy runkomateriaaliksi tarkoitettuna lankarullatavarana alan liikkeistä. Myös hologramminauha on välkkynyt ottavasti larvan selässä.
5. Kierrä ohut siima napakasti sopivan harvasti muodostamaan hyönteismäisiä niveliä. Siima varmistaa samalla välkehtivän selän paikalleen. Kiinnitä kierresiima eteen ja poista ylimäärä.

 

6. Ota pieni kimppu peltopyytä tai kärjestään sopivan paksua karvaa ja kiinnitä se koukun varren alapuolelle lyhyeksi jalkatupsuksi. Puolen rungon mitta on riittävä, mutta saa toki rakennella vaikka minkälaisia ripakinttuja. Poista tyvien jäämät.

 


7.
Sido lanka ja laita hiukan lakkaa. Näin kimallelarva on valmis.
 

 

Jos on kysyttävää tai kommentoitavaa niin lähetä postia janpul@nic.fi.
Copyright © 2000 Janne Pulkkinen