Pääsivu Ylös Sisältö Hakusivu Palautesivu

Keinulenksu
Keinulenksu Kimallelarva Lohinappula Lyijysimppu Mätipallo Rehurööri Yhdistelmäperho

 

Koukku: Uivan nymfin koukku, koko 8-10
Kuulapää: 4-6 mm pyöreä tai muun muotoinen halkaistu lyijypaino puristetaan pihdeillä ja liimataan koukkuun, pään voi maalata
Lenkki: Ohuen sähkö- tai puhelinjohdon metallilankaa tai paksua siimaa
Runko: Marabouta, villaa, chenilleä yms. sopivaa materiaalia, jätetään lyhyeksi
Siipi: Marabouta tms. vedessä eläväistä materiaalia, lisähoukuttimeksi kimalteita
Paras käyttökohde: Kirjolohen pilkinnässä pienen syötin kera
Kannattaa kokeilla: lson ahvenen pilkinnässä, kesäkalastuksessa, järvillä ja koskilla

 

Keinulenksun sidontaohje

1. Raota lyijyhaulia niin paljon, että koukun varsi uppoaa noin puoliväliin. Sijoita kuula mahdollisimman lähelle koukun silmää, purista pihdeillä kiinni ja varmista tipalla pikaliimaa. Pidä huoli, että kuulan pyöreä muoto säliyy ja koukun silmä jää auki.

 

2.  Pohjusta sidontalangalla pieni osa koukun vartta kuulan takaa. Sido ohuesta n. 0,5 mm vahvuisesta metallilangasta tai siimasta lähes sentin mittainen, kuulan takaa ylös sojottava lenkki. Sido lenkin tyvet ensin tukevasti koukun varrelle vajaan sentin matkalle. Käännä lopuksi mittaansa katkaistut päät kaksin kerroin ja sido ne kiinni kuulan taakse. Varmista sidos tipalla pikaliimaa.

 

3. Vie sidontalanka lenkin tyvikiinnityksen taakse koukun varrelle. Kierrä sormin sidontalangan ympärille runkomateriaalia ja tee syntyneestä nyöristä vieri viereen kiertäen kartiokas, lyhyt runko lenkin juureen.

4. Kiinnitä lenkin juureen koukkua hieman pitempi harvahko kimppu marabouta siiveksi. Poista siiven ylimäärä ja paikkaa tarvittaessa runkomateriaalilla häiritsevät siiven tyvipäät. Päätä sidos lenkin taakse ja varmista tipalla lakkaa. Siipimateriaaliksi käy maraboun lisäksi esim. kettu ja siipeen voi lisätä kimalteita.

 

5. Voit maalata kuulan ja siihen silmät. Pilkkisiima pujotetaan lenkin läpi ja solmitaan koukun silmään.

 

 

Jos on kysyttävää tai kommentoitavaa niin lähetä postia janpul@nic.fi.
Copyright © 2000 Janne Pulkkinen